"Am primit o notificare de la Bechtel privind disponibilizarea unui numar de 510 angajati, din care 287 sunt din judetul Cluj. Procedura, conform constatarilor ITM Cluj, nu este legala. Am constatat ca notificarea nu cuprinde data efectiva de la care aceste persoane vor fi concediate. Trebuia trecuta o data, pentru a ne pregati, sa stim cate persoane de la AJOFM Cluj sa punem la ghisee", a spus Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Potrivit acestuia, joi, la ora 11.00, va avea loc o intalnire a conducerii AJOFM cu ITM si sindicatele de la Bechtel pentru a analiza situatia creata.

Directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a declarat la randul sau pentru Mediafax ca notificarea este urmare a amanarii disponibilizarii pentru intervalul 15-30 aprilie.

"Notificarea catre AJOFM Cluj vine ca pas urmator al procedurii de disponibilizare colectiva, amanata de la inceputul lunii aprilie, pentru intervalul 15-30 aprilie", a spus Sgarcitu.

Pe de alta parte, presedintele Sindicatului Cartel "Alfa" Cluj, Grigore Pop, a declarat ca angajatii Bechtel care vor fi disponibilizati vor fi sprijiniti de sindicat, care va da compania americana in judecata.