Pe primele trei locuri in aceasta categorie s-au clasat aeroporturile Basel, Lanzarote (Insulele Canare) si Napoli, locul al cincilea fiind ocupat de Porto, in clasamentul realizat de Airports Council International-Europe.

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, primul loc este ocupat de Istanbul Ataturk, urmat de Moscova Sheremetyevo, Londra Gatwick, Moscova Domodedovo si Barcelona.

La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Istanbul Sabiha Gokcen, Atena, Bruxelles, Lisabona si Londra Stansted, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Chisinau, Santorini, Belgrad, Mikonos si Maribor.

In anul 2014, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti (AIHCB) si Aeroportul International Bucuresti Baneasa - "Aurel Vlaicu" (AIBB AV), s-a inregistrat un numar record de 8.321.858 de pasageri si 102.048 de miscari aeronave (aterizari si decolari). Din total, pe Aeroportul "Henri Coanda" s-au inregistrat 8.317.168 de pasageri si 91.788 de miscari de aeronave.

Fata de 2013, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului anul trecit a inregistrat o crestere de 8,8%. Astfel, evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european, de 4,9%.

In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 6,32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului "Henri Coanda" au avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic.