Compania britanica aeriana EasyJet va opera curse pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Londra (Gatwick), de patru ori pe saptamana, anunta operatorul low-cost pe site-ul oficial. Zborurile vor fi operate in zilele de luni, joi, vineri si duminica.

Compania aeriana a intrat prima oara pe piata locala in 2007, operand zboruri catre Milano, Madrid si Londra, la care a renuntat insa la sfarsitul lui 2011.

Pe ruta Bucuresti-Londra, operatorul britanic concureaza cu ceilalti doi jucatori low-cost de pe piata, prezenti in top 3 companii aeriene din Romania, dupa numarul de pasageri transportati,  Wizz Air si Blue Air, dar si cu transportatorul national TAROM si cel din Regatul Unit, British Airways.

Tarifele anuntate de compania easyJet pornesc de la 38,95 euro pe segment, iar biletele se pot achizitiona online de pe site-ul operatorului. De altfel, tarifele percepute de britanici sunt foarte apropiate de cele practicate de principalii competitori, jucatorul romanesc Blue Air si compania ungara Wizz Air.

In urma unei simulari realizate de incont.ro pe site-urile celor trei operatori, in perioada 17 octombrie – 10 noiembrie, cel mai mic pret al unui bilet dus-intors se regaseste la Blue Air, 109,8 euro, daca plata se face cu cardul, si 99,8 euro, daca plata se face prin depunere de numerar la o sucursala bancara. La Easy Jet, biletul ajunge la 96,75 lire sterline, daca plata se face cu un card de debit, respectiv 99,17 lire, daca plata se face cu un card de credit. La Wizz Air, tariful ajunge unei calatorii ajunge la 152,27 euro.

EasyJet este unul dintre cei mai mari jucatori aerieni low-cost din Europa, care zboara in 100 destinatii din 30 de tari. Anul trecut, EasyJet a raportat vanzari de 1,4 miliarde de lire sterline si pierderi de 112 milioane de lire, potrivit unui raport al companiei, publicat pe site. Operatorul a fost infiintat in 1995 de Sir Stelios Haji-Ioannou si are sediul pe aeroportul Luton, din Londra.