Topul DNA: cine, cat si cum a primit mita

Pana destul de curand, multe din dosarele DNA frapau prin nivelul mic, uneori chiar ridicol, al sumelor vehiculate. Oameni puternici, aflati in functii inalte, erau depistati luand spagi de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei. Iar intrebarea care se nastea de fiecare data era cat de ahtiati dupa bani erau acestia incat sa-si riste reputatia, cariera si libertatea pentru un teanc de bancnote sau, si mai grav, pentru produse alimentare, haine sau excursii in strainatate, scrie www.capital.ro.

Efectul controalelor Fiscului: Cresterea cu 20% a incasarilor din TVA este cea mai mare de dupa 2008

Incasarile din TVA au crescut in primele doua luni ale anului cu 1,6 miliarde de lei (19,5%) comparativ cu primele doua luni ale lui 2014, iar incasarile din aceeasi sursa au crescut in februarie curent comparativ cu februarie 2014 cu aproape 22%, potrivit www.zf.ro.

IKEA: Avem planuri pentru deschiderea de noi magazine fizice si in 2-3 ani vom lansa si un site complet de eCommerce

Dupa ce in vara anului trecut lansa posibilitatea de comenzi online, IKEA sustine ca are in plan sa deschida alte noi magazine fizice in Romania, canalul principal de vanzare al grupului suedez. "Avem planuri pentru deschiderea de noi magazine. Cumparatorii prefera sa vada, sa atinga si sa testeze produsele inainte de cumparare, iar acesta va ramane canalul nostru principal de vanzare. Intrarea in online a presupus integrarea partii online cu cea offline. Am lansat magazinul online in iulie 2014, fiind practic mai mult un serviciu de comenzi online", a declarat Mihaela Muresan, marketing manager in cadrul IKEA, scrie www.wall-street.ro.

Seful Fondului Proprietatea: Investitorii vor sa stie daca lupta anticoruptie este pe bune

Cat de reala este campania anticoruptie din Romania si ce schimbari va produce in mediul de afaceri si in administratia publica?, au vrut sa stie fondurile americane de investitii si analistii bancilor care au participat luni si marti la evenimentul Romanian Investor Days de la New York. „Investitorii vor sa stie daca recentele arestari si campania anticoruptie din Romania sunt pe bune sau daca sunt alimentate politic. Ma astept sa aiba loc o schimbare dramatica in mediul administrativ dar si de business ca urmare a acestei campanii. Autoritatile cred ca vor deveni mult mai atente“, a spus Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, noteaza www.zf.ro.

Paradoxul agriculturii din Romania. Fermierii au obtinut cea mai buna recolta din ultimul deceniu, dar mai putini bani

Agricultorii romani au produs anul trecut cereale, fructe si legume de peste 9 miliarde de euro. A fost cea mai buna recolta din ultimii 10 ani. Paradaxol, desi au produs mult, fermierii au incasat putini bani pentru ca preturile au scazut la nivel mondial. Cifrele mai arata ca agricultura noastra este subdezvoltata. Dintr-un hectar de pamant, un fermier roman scoate de doua ori mai putin grau decat unul din Germania, noteaza www.stirileprotv.ro.

Un antreprenor de 33 de ani are o afacere de 3 milioane de euro si vrea sa ajunga la un milion de clienti din lumea intreaga

George Lemnaru a dezvoltat un talent special, cel de atragere a investitorilor. Dupa ce a facut politica si diplomatie si razboi in lumea virtuala eRepublik, tanarul creator de jocuri vrea, cu ajutorul unei finantari de la fondul de investitii Catalyst Romania, sa atraga in mediul virtual una dintre cele mai puternice comunitati din lumea reala, cea a pasionatilor de fotbal. Vrea si un numar: un milion de utilizatori activi, potrivit Business Magazin.

Banca Mondiala: Economia Rusiei va scadea in acest an cu 3,8%

Banca Mondiala a revizuit miercuri in scadere prognoza privind economia Rusiei, estimand o scadere a PIB de 3,8%, mult peste declinul de 0,7% anticipat in decembrie anul trecut, potrivit Wall Street Journal. Scenariul de baza privind evolutia economica din Rusia ia in calcul un pret mediu al petrolului de 53 dolari/baril, potrivit raportului Bancii Mondiale, intitulat "Rasaritul unei noi ere?".

Soros: Europa abandoneaza Ucraina, in timp ce incearca sa salveze Grecia. Scenariile care ar putea rescrie soarta "batranului" continent

Europa abandoneaza Ucraina, ocupata fiind sa salveze Grecia, spune investitorul George Soros, care considera ca politica UE este fundamental gresita, altfel nu ar fi fost posibil ca liderul rus Vladimir Putin sa ii manevreze pe aliatii Ucrainei, care obisnuiau sa conduca lumea libera. UE se afla la o rascruce, iar forma pe care o va avea in urmatorii cinci ani va fi stabilita de ceea ce se va intampla in urmatoarele trei-cinci luni, potrivit unei opinii exprimate de Soros, publicata de MarketWatch.

Buffett: Iesirea Greciei din zona euro ar putea sa nu fie un lucru rau. Blocul comunitar nu poate trai daca popoarele merg in directii diferite

Iesirea Greciei din zona euro ar putea sa nu fie "un lucru rau" pentru blocul comunitar, potrivit miliardarului american Warren Buffett, care apreciaza ca nu este obligatoriu ca zona euro sa aiba pentru totdeauna aceiasi membri ca in prezent. "Daca, in final, grecii paresesc zona euro, ar putea sa nu fie un lucru rau pentru zona euro. Ar putea sa fie o idee buna in mai multe moduri, daca toata lumea invata ca regulile sunt importante", a declarat Buffett, intr-un interviu pentru CNBC.

Cea mai profitabila afacere din Hong Kong se gaseste la 30 de metri sub pamant. Cum scoate reteaua de metrou a orasului profit anual de 2 mld. euro

Una dintre cele mai profitabile afaceri din Hong Kong se gaseste la 30 de metri sub pamant. Reteaua de metrou a orasului apartine de Mass Transit Railway Corporation (MTR), companie listata la bursa si care anul trecut a avut venituri de 5,2 miliarde de dolari, scrie CNN Money. Cu un profit anual de 2 miliarde de dolari, metroul din Hong kong este o afacere atipica fata de majoritatea celorlalte retele de transport in comun.