Reportaj de pe cel mai mare santier din Bucuresti: de doua ori cat Arena Nationala, costa cu 30% mai putin si e gata intr-un an; cei mai reclamati asiguratori; un profesor, platit mai prost ca o cusatoreasa
Santier. Foto: Mediafax
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
E de doua ori mai mare ca Arena Nationala, costa cu 30% mai putin si e gata intr-un singur an. Reportaj de pe cel mai mare santier din Bucuresti
Peste 200.000 de metri patrati suprafata construita, 165 mil. euro investitie, 15 macarale si 1.500 de muncitori. Sunt patru dintre indicatorii care fac din Mega Mall, centrul comercial care se ridica de la o zi la alta in cartierul Pantelimon din Bucuresti, cel mai important santier din Capitala intr-o perioada in care piata constructiilor continua sa sufere pe fondul prabusirii investitiilor publice. Sud-africanii de la NEPI, care in ultimii cinci ani au investit aproape un miliard de euro in imobiliarele locale, isi dezvolta „bijuteria“ portofoliului pe platforma Electroaparataj, in apropierea stadionului Arena Nationala, iar din luna martie pana in prezent a fost ridicat circa 60% din acest proiect, scrie Ziarul Financiar.
Cei mai reclamati asiguratori la 9 luni. Peste 10 societati nu tin cont de lege!
Asiguratorii din Romania sunt obligati din 2012, de catre fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (actuala ASF), sa publice pe site-urile proprii numarul total de reclamatii formulate de asigurati si pagubiti la adresa lor. Obligatia este prevazuta in Ordinul CSA nr. 11/2012, privind procedura de solutionare a petitiilor referitoare la activitatea asiguratorilor si intermediarilor in asigurari. Multe companii incalca, insa, prevederile acestui ordin, potrivit www.wall-street.ro.
Doua banci din Romania ar fi de acord cu convertirea creditelor din franci elvetieni in lei, la cursul de la data acordarii, dar cu dobanzi de 6% pe an
Doua banci din Romania ar dori transformarea creditelor in franci elvetieni, la cursul de la data acordarii, dar cu o conditie: sa fie convertite in lei si la dobanzi de 6% pe an. Cel putin asta sustine avocatul Gheorghe Piperea, cel care a adunat in lupta cu bancile mii de clienti. Avocatul este insa de parere ca ar trebui preluat modelul deciziei de la Galati, unde instanta a hotarat ca, in cazul unei cliente, conversia ar trebui facuta la cursul de la data imprumutului, plus 10%. Astfel, pierderile reclamate de banci ar fi mai mici, noteaza www.stirileprotv.ro.
Tot in pas de melc pe drumurile patriei
Mult-asteptatul Master Plan din domeniul transporturilor, un document strategic in baza caruia vor fi accesati banii europeni, da peste cap toate planurile si strategiile din sectorul rutier. Fara sa tina cont de absolut niciun document public de pana acum, autoritatile romane au lansat in dezbatere publica Master Planul General de Transport (MPGT). Daca v-ati fi asteptat la promisiuni frumoase cu mii de kilometri de autostrada pana in 2030, cu o lista a proiectelor prioritizate in functie de necesitati si realitate, trebuie sa uitati totul, scrie www.capital.ro.
Dacia, Lada si Datsun, noul cluster la Renault
Jean-Christophe Kugler, executivul francez din grupul Renault care coordoneaza operatiunile celor trei branduri low-cost, Dacia, Lada si Datsun, din alianta Renault-Nissan, spune ca odata cu crearea noii regiuni Euroasia vor fi sinergii mai stranse intre uzinele grupului francez din Romania, Turcia si Rusia. Rusia este singura piata a Aliantei Renault-Nissan unde sunt comercializate atat modelele din gama M0 precum Logan, Duster si Sandero sub emblema Renault, dar si marca Lada si noul brand low-cost Datsun, relansat de grupul Nissan, potrivit Ziarului Financiar.
Salariile cu care se fac angajari acum in tara: un profesor e platit mai prost decat o cusatoreasa
Economica.net prezinta o selectie a ofertelor de munca din tara, care au salariul la vedere. O firma angajeaza un profesor de informatica, absolvent promotia 2014, la Iasi. Salariul oferit de angajator pentru acest loc de munca este de 680 lei pe luna. Spre comparatie, o firma de textile din Cluj angajeaza o cusatoreasa care sa fie "o persoana serioasa, atenta la detalii, optimista, careia ii place munca pe care o presteaza", potrivit anuntului de recrutare. Angajatorii oferteaza candidatele cu un salariu care porneste de la 900 de lei pe luna, bonusuri, contract de munca, decontarea transportului in comun. Detalii pe www.economica.net.
Un director care a intervievat zeci de mii de candidati dezvaluie secretul angajarii: Toti cei pe care i-am luat au facut asta intotdeauna
Interviurile pot fi stresante, tinand cont ca uneori candidatii au la dispozitie mai putin de o ora pentru a-l convinge pe angajator ca sunt cei mai potriviti pentru job. Angajatorul va discuta cu alti candidati in aceeasi zi si are de asemenea alte sarcini de indeplinit. Care sunt criteriile prin care te poti diferentia? Minal Mehta, manager de produs al retelei LinkedIn si consultant de cariera in cadrul Harvard Business School a schitat o lista de criterii pe care le-au bifat majoritatea celor pe care i-a angajat, noteaza Business Magazin.
In urma cu doi ani era sa rupa zona euro si sa distruga moneda unica, acum promite o crestere economica de 3%. Grecia anticipeaza iesirea din recesiune in 2015
Grecia estimeaza ca economia nationala va iesi din recesiune anul viitor, mizand pe o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 2,9%, potrivit proiectului bugetului de stat prezentat luni, informeaza AFP, preluata de Mediafax. Totodata, Christos Staïkouras, secretar de stat in Ministerul de Finante, a afirmat ca economia Greciei ar putea avansa chiar din acest an, cu 0,6%, dupa sase ani de recesiune care au determinat o reducere cu 25% a PIB-ului national. Proiectul de buget prevede un excedent bugetar primar de 2,9% din PIB, adica 5,4 miliarde de euro.
Compania americana HP se separa in doua entitati diferite, pana in octombrie 2015, pentru a face fata concurentei pe piata tehnologiei
Compania americana Hewlett-Packard (HP) a anuntat oficial ca se va separa in doua entitati diferite pana la finalul anului fiscal 2015, adaugandu-se astfel pe lista grupurilor din domeniul tehnologiei care se restructureaza, pentru a face fata competitiei de pe piata, informeaza Bloomberg. Compania care va prelua operatiunile actualei divizii de hardware si servicii pentru companii va fi condusa de CEO-ul HP, Meg Whitman, care va detine si functia de presedinte a afacerii cu imprimante si calculatoare.
Metropola unde toti viseaza sa lucreze. Topul celor mai vanate orase pentru joburi
La nivel mondial, Londra a devenit orasul unde cei mai multi oameni vor sa lucreze, lasand in urma New York-ul si Parisul. Astfel, una din sase persoane vrea sa aiba un job in metropola britanica, potrivit unui nou sondaj, scrie Daily Mail. Ca tara, Marea Britanie se afla pe locul doi in preferinte, dupa SUA, iar Canada este pe trei. Doi din trei straini ar lua in considerare sa lucreze in alt stat, in schimb britanicii sunt mai putini aventurosi, in randul lor, America, Canada, Germania, Australia si Franta fiind in top. Marea Britanie este destinatia preferata pentru cei din Portugalia, Israel, Barbados, Romania si Jamaica.
Cele mai valoroase branduri la nivel mondial: Apple, Google si Coca-Cola. Volkswagen ramane marca auto numarul 1 in lume
Apple ramane cel mai valoros brand corporativ din lume, fiind evaluat la 113.165 miliarde de euro, urmat de Google, evaluat la 67.471 de miliarde de euro (+22.7%), care a depasit Coca Cola Company, evaluata anul acesta la 64.775 de miliarde de euro. Potrivit editiei din acest an a eurobrand GLOBAL TOP 100, in Europa, cel mai valoros brand corporativ ramane LVMH evaluat la 39.351 de miliarde de euro (locul 12 la nivel mondial). In ceea ce priveste insdustria auto, nemtii de la Volkswagen Group raman cei mai valorosi din lume.
Pe acelasi subiect: