Viziunea guvernului: Salariile romanilor vor scadea, in 2014!

Castigul salarial mediu brut va fi mai mic, in 2014, decat s-a crezut in toamna anului trecut cand s-a facut bugetul national. In proiectul de rectificare, Finantele arata ca a avut loc "o revizuire in scadere" a acestuia. Reducerea este asteptata pentru a doua jumatate a anului, de vreme ce, in primele cinci luni, castigul salarial mediu brut a depasit atat valoarea de anul trecut, cat si pe cea prognozata, scrie www.capital.ro.

Catastrofa rutiera a Bucurestiului: Doar 20 din cei 72 km ai centurii Capitalei au 4 benzi de circulatie

Din cei 72 de kilometri ai centurii Capitalei, doar 20 de kilometri sunt reabilitati si largiti la patru benzi de circulatie, iar alti 20 de kilometri sunt in diverse stadii de executie, de 7% pana la 20%. Ultimii 32 de kilometri ai centurii nu au nici macar un termen de incepere a lucrarilor. Dupa ce ani la rand centura a fost „vaduvita“ de finantare, pentru anul acesta statul a anuntat ca va oferi circa 45 de milioane de euro pentru aceasta sosea, insa doar pentru tronsonul de nord. Intre timp, centura de sud nu mai are constructori, dupa ce CNADNR a reziliat cele trei contracte incheiate in urma cu cativa ani pentru reabilitarea soselei, dar pentru care nu a alocat bani, titreaza Ziarul Financiar.

Renunti la Romania si castigi 2.500 de euro pe luna. Locurile de munca care iti pot aduce un trai mai bun peste granite

Gandul la strainatate incepe cu dorinta unui trai mai bun. Asa ca romanii care au in plan sa renunte la Romania pentru un salariu mult mai consistent au acum oportunitati de angajare in Germania, Franta si Marea Britanie. www.wall-street.ro prezinta locuri de munca platite intre 1.800 si 2.500 de euro lunar la care sa aplicati acum.

Capat de drum pentru RAFO Onesti. Rusii dizolva compania ce administreaza rafinaria

Actionarul majoritar al RAFO Onesti, societatea elevetiana cu capital rusesc Petrochemical Holding, supune Adunarii Generale a Actionarilor din 17 septembrie dizolvarea societatii si diminuarea de 10 ori a capitalului social. Intr-o adresa inaintata Bursei, rusii pun primul subiect pe ordinea de zi a AGA, „aprobarea masurii prevazute de Art. 153 alin (1) din Legea societatilor nr. 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu privire la dizolvarea societatii, ca urmare a prezentarii de catre Consiliul de Administratie a raportului privind situatia patrimoniala a Societatii prin care se constata diminuarea activului net la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris ”, scrie www.economica.net.

HARTA interactiva a "soselelor negre" din Romania. Cum a ajuns Capitala sa reduca in 5 ani numarul victimelor cu 60%

In fiecare an, mii de romani mor in accidente rutiere. Numarul total al victimelor e in scadere, iar Politia Capitalei a anuntat inca de la inceputul anului ca vorbim de o reducere cum nu s-a mai vazut in ultimii 20 de ani. Romania e totusi departe de a fi intr-o situatie ideala. Chiar daca numarul este mai mic ca in ultimii 20 de ani, vorbim totusi de 1.856 de persoane care au murit pe drumurile tarii in 2013. Judetul cu cel mai mare numar de victime anul trecut a fost Suceava. 87 de persoane si-au pierdut viata aici. La polul opus sunt soferii din Tulcea care au fost implicati in accidente ce au dus la moartea a doar 11 persoane. Vezi INFOGRAFICUL INTERACTIV pe www.stirileprotv.ro.

Ce masina merita sa cumperi: cu motor pe benzina sau cu motor diesel?

In cazul in care calatoriti mult, mai rentabil este un motor diesel, in caz contrar alegeti un motor cu aprindere prin scanteie – aceasta este opinia specialistilor.Desi un motor diesel consuma cu 25 la suta mai putin carburant, motoarele cu aprindere prin scanteie sunt mai avantajoase din punct de vedere al pretului de achizitie si al costurilor de intretinere. In functie de model, in Germania, un autovehicul echipat cu un motor diesel trebuie sa parcurga peste 15.000 de kilometri pe an pentru a justifica investitia, noteaza www.capital.ro.

Salariile angajatilor romani au crescut cu 32% in ultimii sapte ani, dar au ramas in urma inflatiei cu 6%

Angajatii romani au avut in luna iunie a acestui an, in medie, salarii cu 32% mai mari fata de perioada similara din 2008, insa aceste cresteri au fost anulate de inflatia de circa 38% din aceeasi perioada, ceea ce inseamna ca, practic, salariatii au avut o putere de cumparare mai mica. Cel mai dezavantajati din acest punct de vedere au fost angajatii din siste­mul de invatamant, care au castigat in luna iunie a acestui an un salariu mediu de 1.500 de lei, mai mare cu 2% fata de iunie 2008, dar in acest interval de timp cresterea preturilor a fost de 19 ori mai mare, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Razboi economic total in Europa. Moscova interzice importurile din tarile care au adoptat sanctiuni

Rusia va interzice sau va limita timp de un an importurile de produse agroalimentare din tarile care au adoptat sanctiuni economice antiruse, anunta Kremlinul, citat de AFP, transmite Mediafax. "In scopul protejarii intereselor nationale ale Federatiei Ruse (...), am ordonat interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor anumitor tipuri de produse agricole, de materii prime si de produse alimentare provenind din tarile care au dispus sanctiuni economice contra Rusiei", a declarat presedintele rus, Vladimir Putin. Rusia a decis miercuri sa limiteze importurile de animale din Italia, Bulgaria si Grecia, invocand existenta unor boli, informeaza AFP, vorbind despre un "razboi comercial" intre Moscova si Occident.

Italia, tara cu peste 1 milion de romani, a reintrat in recesiune. Datoria celei de-a treia economii a zonei euro: 2 trilioane euro

Economia Italiei, a treia cea mai mare din zona euro, a reintrat in recesiune, dupa ce Produsul Intern Brut a scazut cu 0,2% in trimestrul II si cu 0,1% in primul. Italia a mai traversat doua perioade de contractie economica pana acum, intre 2008 si 2009 si intre 2011 si 2013. In conditiile in care rata somajului in randul tinerilor este de peste 40%, iar datoria Italiei este de doua trilioane de euro, premierul Matteo Renzi trebuie sa gaseasca o solutie pentru a imbunatati rapid situatia economica, care pune in pericol planul de reducere a deficitului pana la 2,6% din PIB, noteaza Reuters.

Germania ar putea adopta legea "antistres", care sa le interzica sefilor sa contacteze subalternii in timpul liber

Ministrul Muncii dintr-un land german propune adoptarea unei legi "antistres", care sa le interzica sefilor sa isi contacteze subalternii in afara orelor de lucru, conform publicatiei The Local. Guntram Schneider, ministru al Muncii in landul Rhenania de Nord Westphalia, cere ca perioadele in care angajatii pot fi contactati de sefi sa fie limitate prin lege. "Angajatorul nu va mai putea contacta angajatul decat intr-un anumit interval orar", a declarat Schneider.

Marile banci din Rusia ar putea sa nu se mai poata imprumuta de la BCE

Marile banci din Rusia, cu operatiuni in Europa, ar putea sa suporte limitarea finantarii sau chiar excluderea de la imprumuturile acordate de Banca Centrala Europeana, in conditiile in care institutia analizeaza efectul sanctiunilor UE impotriva autoritatilor de la Moscova asupra activitatilor sale. Bancile din zona euro se folosesc de finantarea de la BCE pentru administrarea fluxului zilnic de lichiditati si au depins aproape in totalitate de banca centrala atunci cand pietele interbancare s-au blocat, in perioada de varf a crizei financiare mondiale, cand increderea dintre banci s-a evaporat, relateaza Reuters.