Costul creditelor ipotecare standard scade sub 5%. Mai are viitor Prima casa?

Sapte banci afiseaza in acest moment oferte de credite imobiliare standard in lei cu dobanzi efective mai mici de 5% pe an, foarte aproape de costul creditelor garantate de stat prin Prima casa, program care functioneaza de aproape sase ani si pentru anul acesta s-au alocat garantii de 2,5 miliarde de lei (din care pot fi acordate credite cu o valoare dubla. Costul creditelor garantate de stat porneste de la circa 4% pe an, scrie www.zf.ro.

O luna de la declansarea crizei francului elvetian: Romanii platesc rate mai mari, statul bajbaie dupa solutii

In perioada scursa de la aprecierea semnificativa a francului elvetian, parlamentarii mai mult au simulat identificarea unor solutii, guvernantii vor sa extinda o schema fiscala care nu a functionat niciodata, iar bancile incearca sa-si consoleze clientii cu mici facilitati temporare. A trecut o luna de la declansarea crizei francului, perioada in care moneda elvetiana s-a apreciat cu 12% fata de leu, afectand direct peste 75.000 de romani cu credite in aceasta valuta, insa problema nu pare sa-si gaseasca prea curand o rezolvare, noteaza www.adevarul.ro.

Topul oraselor cu cele mai accesibile apartamente

Gradul de indatorare rezultat din accesarea unui credit „Prima Casa“ pe 30 de ani, pentru achizitia unui apartament cu doua camere (50 mp), a scazut cu circa 14%-15% in toate orasele resedinta de judet din tara pe parcursul ultimului an. Astazi, o familie cu venituri medii din Bucuresti, interesata sa cumpere o astfel de locuinta, trebuie sa accepte un grad de indatorare de 24,3%, in timp ce in urma cu un an acest indicator era de 27,2%, potrivit www.capital.ro.

Fostul vicepresedinte Oracle Romania a dat in judecata compania pentru concediere abuziva si discriminare

Amalia Sterescu, fost vicepresedinte al Oracle si angajat al companiei in perioada 2005-2013, a reclamat angajatorul la Tribunalul din Bucuresti, contestand decizia de concediere venita din partea Oracle Romania. Amalia Sterescu declara recent pentru Business Magazin ca multinationala in care a activat i-a oferit avantaje in procesul de educare profesionala, insa nu i-a permis sa poata promova peste nivelul de vicepresedinte. Ea vorbeste despre limitarea posibilitatii de ascensiune ierarhica, pe criterii legate de nationalitate.

CV-ul nu mai face fata? Disponibilitatea la schimbari si angajamentul te angajeaza astazi

Romanii trebuie sa fie disponibili sa faca schimbari si sa-si arate angajamentul fata de compania la care ar putea lucra, daca vor sa scape de statul de candidat sau de stampila de somer. Si asta pentru ca experienta din CV nu mai este singura cheie catre contractul de munca, scrie www.wall-street.ro.

Cate ore pe zi munceste seful Facebook, a carui avere este estimata la 33 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg conduce una dintre cele mai dorite companii de catre tinerii care isi cauta un job, in conditiile in care stagiarii de aici castiga cu pana la 25.000 de dolari pe an mai mult decat media. Cate ore munceste insa fondatorul companiei, a carui avere este estimata la 33 de miliarde de dolari? Lee Byron, care a venit la Facebook in 2008 si se ocupa de stiinta prelucrarii datelor si infrastructura de produse pentru iOS, a declarat ca Mark Zuckerberg are o saptamana normala de munca, in ciuda statutului sau, potrivit www.gandul.info.

Bancile din Grecia ar putea ramane fara bani in trei luni si jumatate. Pe fondul incertitudinilor economice, clientii retrag din conturi 2 mld. euro saptamanal

Clientii bancilor din Grecia retrag din conturi circa 2 miliarde de euro saptamanal, iar daca ritmul nu va incetini, institutiile bancare vor ramane fara garantii pentru accesarea de noi credite in trei luni si jumatate, potrivit estimarilor JP Morgan, relateaza Reuters.

Rusia si Ungaria au semnat mai multe acorduri comerciale, inclusiv in domeniul gazelor si cel nuclear

Delegatiile Ungariei si Rusiei, conduse de premierul Viktor Orban si de presedintele Vladimir Putin, au semnat o serie de acorduri marti, la Budapesta, inclusiv unul in domeniul gazelor, anunta surse citate de MTI. Cele doua tari au semnat un acord privind pregatirea in Rusia a expertilor unguri in domeniul nuclear si privind deschiderea unui consulat al Ungariei in Kazan (Republica Tatarstan).

Cea mai inalta cladire rezidentiala din lume se construieste in India. Designul apartamentelor de lux va fi realizat de Giorgio Armani

Creatorul Giorgio Armani se va ocupa de designul interior si decorarea apartamentelor de lux dintr-o viitoare cladire rezidentiala care se construieste in Mumbai, India, si care, in momentul in care va fi terminata, va fi cea mai inalta de acest fel din lume, potrivit dailymail.co.uk. World One Tower va avea 117 etaje, va fi data in folosinta in 2016 si va avea o inaltime de 442 de metri, devenind astfel cea mai inalta cladire rezidentiala din lume, titlu detinut in prezent de cladirea aflata la numarul 432 pe Park Avenue, in New York, care masoara 426 de metri inaltime.

Fostul sef de stat georgian Mihail Saakasvili: Putin va lupta pana la capat pentru a restabili Uniunea Sovietica

Fostul sef de stat georgian Mihail Saakasvili a apreciat marti, intr-un interviu pentru postul de televiziune Rustavi-2, ca presedintele rus Vladimir Putin va lupta pana cand va restabili Uniunea Sovietica, relateaza portalul Gruzia Online, citat de Mediafax. "Vladimir Putin a decis in mod clar ca este razboiul sau pe viata si pe moarte, razboiul pentru restabilirea Uniunii Sovietice. Pentru el, independenta Georgiei, Azerbaidjanului, Armeniei, Ucrainei este o anomalie, la fel cum era pentru bolsevici independenta Georgiei. Prin urmare, va duce aceasta lupta pana la capat, nu exista niciun dubiu", a apreciat Saakasvili.