"Lucram la un produs nou", a declarat marti Valcov, dupa audierile conducerii BNR in Parlament, intrebat la ce solutie a ajuns impreuna cu bancile dupa intalnirea de luni seara, pe care o anuntate anterior.

Ministrul nu prezentat insa detalii despre varianta in lucru, spunand doar ca au avut loc discutii si in cursul zilei de marti si vor continua zilele urmatoare.

Valcov venise pregatit in fata parlamentarilor din comisiile reunite de Buget-Finante-Banci pentru a le prezenta solutia in lucru, insa audierile reprezentantilor Bancii Nationale s-au prelungit si nu a mai intervenit.

Duminica seara, ministrul a afirmat, intr-o emisiune TV, ca spera ca parlamentarii sa adopte in aceasta luna sau cel mai tarziu in martie "Electorata" imbunatatita, masura redenumita "Scade rata".

Programul se adreseaza debitorilor cu venituri de cel mult 3.000 de lei brut. Dupa primii doi ani, in care rata scade cu pana la 35%, in urmatorii ani ai rescadentarii debitorul beneficiaza de o deducere a impozitului de venit de maxim 240 de lei lunar.