IKEA negociaza deschiderea unui nou magazin in Romania; "blestemul" averii lui Dinu Patriciu: ce risc isi asuma mostenitorii daca vor accepta succesiunea; produsele romanesti care au cucerit lumea
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
IKEA negociaza deschiderea unui nou magazin in Romania
Discutii pe tema deschiderii unui nou magazin IKEA in Romania s-au tot purtat, in ultimii ani, oficialii companiei sustinand, de fiecare data, ca ”nu au ajuns la o concluzie finala privind locatia”. Se pare ca anul acesta lucrurile au prins viteza. Cornel Oprisan, Retail Manager IKEA Romania, a declarat ca se afla in negocieri pentru deschiderea unei ”noi unitati”. ”Totusi, nu putem oferi mai multe amanunte penru ca nu da bine in negocieri. Dar, cu siguranta, urmeaza si al doilea magazin”, a spus Oprisan, citat de www.capital.ro.
"Blestemul" averii lui Dinu Patriciu. Ce risc isi asuma mostenitorii daca vor accepta succesiunea
Dinu Patriciu, a lasat in urma, o avere uriasa, pentru care se vor lupta, sotia de care n-a mai apucat sa divorteze, fetele sale, dar si femeia care i-a stat alaturi, in ultimii ani, si care ii stie, multe dintre secrete. Patriciu a lasat si un proces rasunator - dosarul Rompetrol - in care a fost achitat, in prima instanta, dar care ar putea duce, in final, la confiscari ce vor fi suportate de mostenitori. Dinu Patriciu a trait cea mai terifianta experienta in mai 2005 atunci cand si-a petrecut o noapte in arestul politiei. Procurorii DIICOT l-au retinut in dosarul Petromidia, in care era acuzat de inselaciune, spalare de bani si delapidare, noteaza www.stirileprotv.ro.
Produsele romanesti care au cucerit lumea
Cateva strategii de marketing puse la punct in Romania au convins milioane de oameni din intreaga lume sa aleaga produsele romanesti in detrimentul altor branduri internationale. In cladirea din otel si sticla situata pe strada Delea Veche din Bucuresti, Mihaela Paun si Ciprian Istrate stabilesc strategia de marketing pentru produsul romanesc care ajunge la peste jumatate de miliard de clienti de pe toate continentele – antivirusul Bitdefender. Cei doi manageri lucreaza de mai bine de un deceniu in afacerea antreprenorului Florin Talpes si administreaza un buget de marketing de zece milioane de dolari destinat doar comunicarii digitale, scrie Business Magazin.
Fly Romania nu mai zboara. Si-a cerut insolventa
Cu datorii catre pasageri si compania aeriana detinuta de omul de afaceri Ovidiu Tender, Fly Romania merge direct spre faliment. Dupa doua luni in care zborurile Fly Romania erau anulate de la o zi la alta, prima comunicare oficiala din partea operatorului cu privire la situatia creata a venit de-abia pe 5 august. Omul de afaceri Ovidiu Tender, care a sustinut lansarea Fly Romania, a anuntat, tot atunci, ca parteneriatul Ten Airways cu Fly Romania s-a incheiat. Firma Necessair Consulting, controlata de Catalin Butu, directorul Ten Airways, si prin care se puteau rezerva bilete la zborurile Fly Romania, si-a cerut insolventa la Tribunalul Bucuresti, scrie www.economica.net.
Traderii au dat lovitura in iulie cu exporturi de cereale de 500 mil. euro
Comerciantii de cereale si seminte oleaginoase au exportat 2,6 milioane de tone in luna iulie prin portul Constanta, cantitatea fiind un record istoric al acestei luni in ultimii opt ani si o afacere care a adus 500 mil. euro in conturile exportatorilor, potrivit estimarilor ZF. Pozitia traderilor pe piata internationala este determinata si de strategia de vanzare a fermierilor, care prefera sa renunte la marfa inca din primele zile ale fiecarei campanii. „Am vandut pentru ca nu am spatii de depozitare, preturile sunt in defavoarea noastra, a fermierilor romani, dar nu avem ce face. Fermierii vand la recoltare pentru ca nu au unde depozita si pentru ca au rate la banca“, a spus Valeriu Calin, administrator al Agro Ceres Buzau, firma care lucreaza 500 de hectare de teren arabil.
Pe ce “se bat” romanii in materie de tablete: “Tablete ieftine si bune” sau “Tablete RDS”
Tabletele ieftine sunt in general proaste, si cu acest lucru sunt de acord, mai mult sau mai putin tacit, majoritatea retailerilor din Romania. Cu toate acestea, romanii cauta cel mai mult pe Internet tablete in general la pret redus, semn al puterii de cumparare reduse sau al asteptarilor superioare fata de ce iti poate oferi o tableta de 200-300 de lei. www.wall-street.ro a analizat cele mai cautate cuvinte cheie care contin “tablete”, urmarind de asemenea si “bataia” retailerilor pe ele, in incercarea de a iesi cat mai in fata in rezultatele cautarilor.
Constructia celui de-al treilea pod peste Dunare va costa 200-270 mil. euro
Constructia celui de-al treilea pod peste Dunare va costa 200-270 de milioane de euro, potrivit studiilor de fezabilitate efectuate, iar amplasarea urmeaza sa fie stabilita in urmatoarele doua luni, relateaza Novinite. Sunt patru variante de amplasare a podului: Oriahovo-Bechet, Silistra-Calarasi, Ruse-Giurgiu si Nikopol-Turnu Magurele, a declarat Elean Gagov, expert in Ministerul Dezvoltarii Regionale din Bulgaria.
Bogatii lumii spun "Nu!" Elvetiei si Londrei. Locul in care dezvoltatorii imobiliari se pregatesc de afluxul milionarilor atrasi de paradisul fiscal
Piata proprietatilor de lux din Monaco, paradisul fiscal al Rivierei Franceze, care va include curand cel mai scump penthouse din lume, de 300 milioane euro, cunoaste o crestere exploziva. Dezvoltatorii anticipeaza un aflux de milionari care vor sa evite taxele mari si pierderea secretului bancar. Un numar mare de noi rezidenti emigreaza din Elvetia, unde secretul bancar se prabuseste, atrasi de securitatea, sofisticarea si stilul de viata din principat, dar si din motive financiare, a declarat Jean Claude Caputo, director general la divizia de pe Riviera Franceza a companiei Savills, relateaza Bloomberg.
O decizie controversata. Google vrea sa creeze conturi pentru copii cu varste de sub 13 ani
Google ar putea crea conturi online pentru copii cu varste de sub 13 ani, decizie care ar putea avea implicatii controversate referitoare la confidentialitatea datelor, relateaza Financial Times. Compania lucreaza la o versiune a site-ului YouTube pentru copii, care sa includa functii suplimentare prin care parintii sa isi poata controla copiii. Google analizeaza si crearea altor conturi destinate copiilor, cum ar fi prin sistemul Gmail, potrivit unei persoane apropiate situatiei.
Pe acelasi subiect: