Guvernul negociaza cu FMI scumpirea gazelor naturale. Cu cat ar putea creste facturile; Cum isi bate joc statul de taxele noastre; Serghei Bulgac preia la 38 de ani sefia celei mai temute companii romanesti
Gaze naturale
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Guvernul negociaza cu FMI scumpirea gazelor naturale. Cu cat ar putea creste facturile
Executivul discuta in aceste zile cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene aplicarea unei noi etape din calendarul de liberalizare a gazelor naturale pentru populatie, ceea ce va presupune o scumpire cu 13% a gazelor din productia interna si o crestere a facturilor cu 5-8%. Gazele de productie interna urmeaza sa se scumpeasca din nou pentru populatie din cauza calendarului de liberalizare, iar pretul acestora ar putea urca de la 53 de lei/MWh la 60 de lei/MWh de la 1 iulie, au declarat surse apropiate negocierilor, citate de www.adevarul.ro.
Interviu cu noul CEO al RCS&RDS: Serghei Bulgac preia la 38 de ani sefia celei mai temute companii romanesti si arunca manusa multinationalelor
Plecarea lui Alexandru Oprea nu schimba cu „nimic“ directia RCS&RDS, care isi mentine obiectivele agresive de crestere, spune Serghei Bulgac, noul CEO al companiei. RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din regiune si cea mai mare controlata de un antreprenor roman, are ca tinta principala pentru acest an expansiunea pe piata de telefonie mobila din Romania - unde preturile „mari“ ale rivalilor ofera spatiu pentru o crestere semnificativa, scrie Ziarul Financiar.
Veste buna pentru angajatii din Romania. Patronii le-ar putea da vouchere de 5.850 lei pentru vacanta, insa cu o conditie
Indiferent ca lucreaza la stat sau la privat, din aceasta vara toti angajatii ar putea primi vouchere de vacanta. Patronii generosi le-ar putea oferi tichete de aproximativ 6 mii de lei pe an, cu o conditie: sa se relaxeze in tara. Asta deoarece statul promite sa ii scuteasca pe angajatori de impozite. Multi se plang insa ca n-au bani nici sa-si achite taxele, cu atat mai putin sa isi rasfete salariatii, noteaza www.stirileprotv.ro.
Cum isi bate joc statul de taxele noastre
Institutiile publice dau dovada de o creativitate incredibila atunci cand vine vorba de cheltuieli inutile. Unele sunt oarecum amuzante, dar cele mai multe sunt de-a dreptul revoltatoare. In 2010, CNADNR a platit 10 milioane de lei pentru studiile de fezabilitate ale autostrazii Targu-Mures - Targu Neamt - Ungheni, ce ar urma sa lege Moldova de Transilvania si, de aici, de reteaua europeana de autostrazi. Anii au trecut si, dupa cum stim, lucrarile nu au inceput, asa ca documentatia a expirat. Acum, statul este pregatit sa plateasca pana la 120 de milioane de lei pentru refacerea ei, potrivit www.capital.ro.
Companiile listate se pregatesc sa distribuie actionarilor 3,7 mld. lei. Cum arata situatia completa a dividendelor la zi
Un total de 35 de companii listate vor acorda in acest an actionarilor dividende in valoare de 3,7 mld lei (831 mil. euro), in mai multe cazuri sumele urmand sa inceapa sa fie distribuite in urmatoarele doua saptamani. Dintre marile companii de pe Bursa de Valori Bucuresti , cele mai bune randamente brute se noteaza in dreptul Romgaz (8,7%) si Transelectrica (9,8%). De altfel, producatorul de gaze din Medias va distribui cele mai mari sume in acest an sub forma de dividende – 1,21 mld. lei, adica 86% din profitul net din 2014, potrivit www.wall-street.ro.
CE a demarat o procedura de infringement impotriva Germaniei, pe tema salariului minim. Ce directive europene incalca legea nemteasca
Comisia Europeana a demarat marti o procedura de infringement impotriva Germaniei pentru aplicarea legii salariului minim in sectorul transportului, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar. Germania practica de la 1 ianuarie un salariu minim universal de 8,50 euro brut pe ora. Aceasta este singura tara europeana care nu acorda exceptii pentru salariatii in tranzit, respectiv soferii profesionisti care nu petrec decat cateva ore pe teritoriul german.
Renault prezinta, miercuri, modelul Kayou, masina de 5.000 de euro inspirata de Duster
Dupa succesul avut cu Dacia, Renault se pregateste sa coboare si mai mult pretul, prin prezentarea micului crossover Kayou, destinat initial pietei din India, pe 20 mai, la Chennai, potrivit unui articol publicat pe pagina TF1, transmite Agerpres. Crossover-ul Kayou se inspira din modelul Duster, dar si din concept car-ul Kwid, prezentat la salonul auto de la New Delhi din 2014.
Presa bulgara: Cehia, Slovacia, Romania si Bulgaria cer CE restrictionarea marilor magazine, pentru protejarea micilor producatori locali
Cehia, Slovacia, Romania si Bulgaria au semnat marti o declaratie comuna prin care cer Comisiei Europene (CE) sa pregateasca masuri pentru restrictionarea lanturilor de magazine in relatia lor cu furnizorii, relateaza Ceskenoviny, preluata de agentia bulgara Focus, scrie Agerpres.
Pe acelasi subiect: