Ce ascunde pretul de 110 euro platit pentru asigurarea RCA

Piata asigurarilor de raspundere civila auto RCA infloreste: in primul semestru din 2014 au crescut si incasarile, si primele. Ce ascunde pretul mediu de 110 euro platit de proprietarul masinii pentru aceasta polita? Asiguratorii considera ca scumpirea acestor polite isi are cauza in atelierele service-urilor, acolo unde, potrivit propriilor declaratii, ei sunt „taxati“ la un nivel mult mai mare decat clientii obisnuiti, potrivit www.capital.ro.

Reteta germana pentru dezvoltarea economica si scaderea somajului: angajatorii stabilesc programa din scoli, iar instruirea elevilor se face si in fabrici

Un asa-numit sistem de educatie duala, in care angajatorii lucreaza cot la cot cu scolile pentru a avea candidati cat mai bine pregatiti pentru piata muncii la absolvire, functioneaza de mai bine de un deceniu in Germania, iar aceasta colaborare a facut ca in unele regiuni ale Germaniei rata somajului sa fie aproape neglijabila. In Romania, reducerea drastica a numarului de elevi din scolile profesionale si lipsa de atractivitate in randul tinerilor pentru invatarea unei meserii au condus la un deficit de candidati pe piata muncii si la o rata a somajului mai ridicata, scrie Ziarul Financiar.

Zi importanta pentru piata de retail. Carrefour lanseaza astazi conceptul Supeco

Astazi, la ora 7:30, retailerul francez Carrefour va deschide la Ramnicu Valcea, sub sigla Supeco, primul magazin jumatate discounter jumatate cash& carry din Romania. Operat de compania Supeco Investment SRL, al carei actionar este Carrefour, lantul de magazine se va extinde rapid si in orase precum Giurgiu, Targoviste si Slatina, urmand directia de business creata de francezi pentru Spania, unde au aparut primele astfel de magazine. In Ramnicu Valcea, ca si in Giurgiu si Targoviste, unitatile Supeco vor fi deschise in spatiile in care au operat supermarketurile Interex, potrivit www.economica.net.

Miscarea creditarii spre lei este lenta: 62% din creditele populatiei inca sunt in valuta

Volumul creditelor in lei ar putea sa depaseasca volumul creditelor in valuta incepand cu anul 2015. Consider ca inversarea dinamicii creditarii in lei in raport cu cea in euro va fi o tendinta ce va continua pe termen lung. Criza financiara din ultimii sase ani, care s-a manifestat puternic prin canalul cursului de schimb, nu a convins clientii si bancile sa-si reduca expunerea la riscul valutar, astfel ca in prezent 62% din creditele acordate populati­ei sunt finantari in euro sau franci elve­tieni, adica putin sub nivelul maxim de 65% consemnat la jumatatea anului 2011, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor BNR.

Branduri de care suntem mandri si ne dorim sa reziste inca 25 de ani

In timp ce unele grupuri s-au inchis si au disparut definitiv din memoria romanilor, aceste companii au reusit sa faca fata schimbarilor economice. In plus, unele dintre ele fac istorie de dinainte de Revolutie, iar altele, mai tinere, au crescut si s-au impus pe piata cu miscari rapide catre profit. Acestea sunt doar cateva dintre brandurile de care suntem mandri si care ne dorim sa reziste inca 25 de ani, scrie www.wall-street.ro.

Compania din Romania care isi tine interviurile de angajare intr-un iaht

Producatorul local de aplicatii online Zitec a inaugurat recent un nou spatiu de birouri contractat in cladirea Phoenix Tower din Bucuresti, situata in zona Vitan, ajungand in prezent la un spatiu total de peste 1.700 mp, in care vor lucra peste 150 de angajati pana la sfarsitul acestui an. Compania a investit aproximativ 50.000 de euro in amenajarea acestui etaj. Design-ul noului spatiu urmareste, la fel ca in vechile birouri, atmosfera din Star Trek, la care se adauga elemente nautice ce indeamna catre explorarea de noi orizonturi. Spatiul de lucru a fost amenajat astfel incat membrii echipei sa fie mai relaxati si orientati catre rezultate, potrivit informatiilor transmise de companie, potrivit Business Magazin.

Germania, inca impartita in doua, la 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului. PIB-ul din est echivalent cu doua treimi din cel din vest, dupa investitii de 2.000 mld. de euro

Diferentele economice dintre estul si vestul Germaniei continua sa se faca simtite, la 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, in pofida progreselor realizate in fosta RDG, potrivit unui raport guvernamental anual referitor la starea natiunii reunificate, publicat miercuri, relateaza AFP, potrivit Mediafax. Astfel, PIB-ul din estul Germaniei este echivalent cu doua treimi din cel din vest, respectiv de 23.585 de euro fata de 35.391 euro pe cap de locuitor. In 1991, PIB-ul pe cap de locuitor reprezenta in estul Germaniei numai o treime fata de cel din vestul tarii.

Rusia cade in propria plasa. Banca Mondiala: Economia tarii, victima tensiunilor din Ucraina si a neintelegerilor cu UE

Consumul din Rusia, care contribuie la jumatate din economia de 2.000 de miliarde de dolari, cade victima a tensiunilor din Ucraina, blocand principalul motor de dezvoltare a tarii, avertizeaza un raport publicat miercuri de Banca Mondiala, transmite Bloomberg. Cresterea consumului va incetini probabil la 0,5% in 2015 si la 0,6% in 2016, de la aproximativ 2% in acest an, potrivit scenariului de baza estimat de Banca Mondiala, care anticipeaza o perioada aproape in stagnare.

Kievul se pregateste pentru o iarna dificila. Pretul gazelor din Ucraina ar putea creste de patru ori, pana la sfarsitul anului

Pretul gazelor din Ucraina ar putea creste de patru ori pana la sfarsitul anului, in conditiile in care compania nationala de petrol si gaze Naftogaz se pregateste sa introduca un tarif unic pentru toate categoriile de consumatori, potrivit agentiei ucrainene de presa UNIAN, citata de RIA Novosti. "Este posibil ca in acest an sa fie luate decizii care sa duca la noi majorari ale preturilor gazelor. Exista chiar posibilitatea sa fie introdus un pret unic pentru consumatorii comerciali si cei casnici", a declarat directorul adjunct al Naftogaz, Oleksandr Todiciuk.