Indicele BET Plus, de referinta, a crescut cu 0,3%, iar BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a urcat cu 0,4%, dupa ce au terminat sedinta precedenta pe plus cu aproape 1%.

BET Plus include cele mai lichide 37 de actiuni din piata reglementata BVB, cu exceptia SIF-urilor si a actiunilor companiilor straine. 

Rulajul pietei s-a ridicat la 6,32 milioane de lei (1,43 milioane de euro) pana la 10:45. In prima ora nu s-a realizat niciun transfer in piata deal, toate tranzactiile fiind derulate in piata principala a bursei. 

Titlurile Electrica au consemnat cea mai ridicata lichiditate, de 2,86 milioane de lei. Actiunile distribuitorului de electricitate se aflau dupa prima ora in crestere cu 2,8%, la 12,8 lei/titlu, dupa ce au urcat pana la 12,88 lei/titlu. 

"Avansul Electrica este legat de posibila achizitie de active de la Enel. Toata lumea spera ca o achizitie sa aduca o crestere substantiala a profitului in viitor", a declarat pentru Mediafax directorul general al Rombell Securities, Adrian Tod-Raileanu. 

Actiunile Fondul Proprietatea au scazut cu 0,5%, pe tranzactii in valoare de 1,03 milioane de lei, dupa ce au castigat aproape 8% pe ansamblul primelor trei sedinte din aceasta saptamana. 

Titlurile Fondul Proprietatea sunt sustinute asteptarile investitorilor ca administratorul Fondului sa actioneze in perioada urmatoare, conform contractului de management, pentru reducerea discountului dintre valoarea activului net/titlu si pretul actiunii. 

Astfel, Fondul Proprietatea va initia in curand al patrulea program de rascumparare de actiuni, in timp ce investitorii asteapta informatii privind listarea secundara pe piata de la Londra. La avansul cotatiei au contribuit si zvonuri din piata ca Fondul Proprietatea ar putea vinde un pachet de actiuni din participatia de 18,99% pe care o detine la OMV Petrom (SNP). 

"Marcarile de profit sunt inerente dupa cresterile din ultimele sedinte. Potentialul de crestere mai puternica a Fondului Proprietatea s-a consumat pentru moment si conteaza ce se va intampla in viitor, inclusiv cu posibila vanzare de actiuni OMV Petrom (SNP) de catre FP", a spus Tod-Raileanu. 

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, s-a deplasat miercuri la Roma pentru discutii cu conducerea grupului energetic Enel privind vanzarea operatiunilor din Romania. Enel, care detine o treime din piata distributiei de energie din Romania, a anuntat ca vrea sa vanda operatiunile din Romania pana la sfarsitul acestui an.