Are Romania un plan B pentru iesirea Greciei din zona euro?; proiect SF: precizie elvetiana si transport inteligent in Capitala; ce businessuri poti demara fara bani pentru investitia initiala
In fiecare dimineata citim site-urile romanesti si straine si strangem stirile de top de la Bloomberg la Ziarul Financiar, pentru cel mai bun update. Urmareste Incont.ro pe site sau pe Facebook. Transmitem informatiile care fac toti banii. Powered by StirileProTV.
Opinie ZF: Are Romania un plan B pentru iesirea Greciei din zona euro?
Semnele privind un final dramatic in cazul Greciei se intetesc. Ceea ce era de neconceput in urma cu un an, dupa ce planurile de readucere pe linia de plutire a finantelor statului elen erau pe un drum bun, devine astazi tot mai probabil - declararea unui default general pe datoriile statului elen. Factorul imprevizibil in supravietuirea Greciei in zona euro poate fi razboiul din Ucraina. Germania nu poate, oricat ar fi de puternica, sa duca doua fronturi concomitent, scrie Sorin Paslaru, redactor-sef Ziarul Financiar.
Cine sunt romanii care si-au tinut banii la HSBC. Contul de peste 800 mil. dolari, detinut de un canadian de origine romana, fara afaceri la Bucuresti
Sotia fostului ministru al Finantelor Mihai Tanasescu, cumnatul lui mircea Geoana, Ionut Costea, fostul actionar la Dinamo Vladimir Cohn si Jean Valvis au avut conturi la HSBC, scriu jurnalistii de la Rise Project. Daniela Florentina Ganea, sotia lui Mihai Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice si fost reprezentant al Romaniei la FMI, apare in documentele bancare de la HSBC.
Proiect SF: precizie elvetiana si transport inteligent in Capitala
Primaria Capitalei si-a propus ca din acest an sa dezvolte un sistem integrat de transport public prin care sa ajungem, in sfarsit, dupa zeci de ani, la ceea ce este o normalitate in Vest. Autoritatile promit ca in acest fel mijloacele de transport vor ajunge la timp si nu vor mai exista blocaje sau fenomene de supra-aglomerare, noteaza www.wall-street.ro.
Afaceri fara bani de inceput. Ce businessuri poti demara chiar daca nu ai finantare pentru investitia initiala
Multi romani, in special tineri, isi doresc sa-si deschida o afacere, cel putin una mica, insa nu dispun de resursele financiare pentru startul businessului. Un credit bancar sau programele guvernamentale de finantari nerambursabile pot fi o solutie pentru investitia initiala, dar sunt si mici afaceri pe care le poti demara. www.adevarul.ro prezinta cateva exemple de afaceri fara bani de inceput.
Record negativ: in 2014, numarul de locuitori a scazut cu 55.000 de persoane. “Populatia este garantia unei economii puternice”
In 2014 s-au nascut mai putin de 198.000 de copii, iar numarul locuitorilor care au decedat a fost cu aproape 55.500 mai mare decat cel al nou-nascutilor, arata datele publicate de Institutul National de Statistica. Situatia este mai dramatica fata de anul 2013, pentru ca populatia Romaniei se reduce drastic de la an la an, atat din cauza sporului natural negativ, cat si ca urmare a migratiei populatiei in alte state, scrie www.zf.ro.
«Numarul de Bulgaria», cosmarul recuperarii daunelor din accidente
Peste 10.000 de accidente rutiere sunt provocate, anual, in Romania de automobile inmatriculate in alte state ale UE. Campioane in aceasta privinta sunt masinile cu numar de Bulgaria conduse, de fapt, de soferi romani care au dorit sa evite plata taxei de mediu. Doar cine a avut ghinionul sa fie implicat intr-un accident cu o masina cu numar de Bulgaria stie cat de anevoios este drumul pana la rezolvarea daunei cu ajutorul asigurarii Carte Verde, scrie www.capital.ro.
"Arheologie financiara": Cea mai profitabila investitie din istorie ar fi transformat un dolar in 6,28 milioane de dolari
Un nou studiu de arheologie financiara releva faptul ca, pe termen lung, cele mai bune actiuni sunt cele din industria tutunului si a alcoolului. Un dolar investit in companiile de tutun americane la nivelul lui 1900 s-ar fi transformat in 6,28 milioane de dolari, potrivit analizei de arheologie financiara a profesorilor Elroy Dimson, Paul Marsh si Micke Staunton din cadrul London Business School. Studiul arata ca in ultimii 115 ani, cele mai bune actiuni din Marea Britanie au fost cele ale unor companii din domeniul productiei de bere si bauturi spirtoase, transformand o lira sterlina in 243.152 lire sterline, noteaza www.gandul.info.
Europa risca o recesiune similara cu cea suferita de Japonia in anii ’90, cu impact asupra bancilor
Europa s-ar putea confrunta cu stagnare economica si dobanzi aproape de nivelul zero, timp de cel putin 10 ani, similar cu situatia Japoniei din anii ’90, ceea ce va pune presiune pe veniturile bancilor si va conduce la cresterea creditelor neperformante, potrivit unei analize a bancii Berenberg. "Problemele sistemului bancar european sunt nerezolvate si vor ramane asa pana cand vor fi tratate pierderile operatiunilor de creditare. Europa se afla in urma Japoniei cu 10-15 ani, traversand o recesiune a activelor la sfarsitul unui ciclu al datoriilor de 60-70 de ani", arata studiul citat de Bloomberg.
Seful Bundesbank: Restructurarea datoriei Greciei nu va ajuta tara sa iasa din criza si ar fi incorecta fata de platitorii de taxe din zona euro
O noua restructurare a datoriilor Greciei nu va ajuta tara sa iasa din criza actuala, avand in vedere ca termenul mediu de scadenta a acestora este destul de lung, iar dobanda medie relativ scazuta, a declarat joi presedintele bancii centrale germane, Bundesbank, relateaza Kathimerini.
Pe acelasi subiect: