Yahoo! a dat in judecata Facebook in aceasta Luna, cu acuzatia ca incalca patentele sale in domeniul publicitatii, retelei de socializare, confidentialitatii si mesageriei.

Facebook nu a dat inca un raspuns oficial la aceasta actiune in justitie. "Acest litigiu este inca in faza preliminara. Daca va avea loc un deznodamant nefavorabil, poate exista un impact material asupra afacerilor companiei, a situatiei financiare si a rezultatelor operationale", se arata intr-un comunicat al Facebook.

Operatorul retelei de socializare se confrunta cu mai multe procese legate de drepturile de proprietate intelectuala.

Facebook a cumparat circa 60 de patente in SUA, la sfarsitul anului trecut, si vrea sa se protejeze prin cresterea portofoliului. La inceputul lunii martie, Facebook a cumparat 750 de patente de la International Business Machines, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Yahoo!, cel mai mare portal web din SUA, a cerut Facebook sa cumpere licente pentru tehnologie, asa cum au facut alte companii. In documentele inaintate justitiei, Yahoo! sustine ca Facebook incalca 10 patente si a solicitat despagubiri.

Facebook vrea sa obtina 5 miliarde de euro prin intermediul unei oferte publice initiale care ar fi cea mai valoroasa efectuata vreodata de o companie de Internet. Compania, cu venituri de aproape 4 miliarde de dolari anul trecut, ar putea avea o valoare de piata de 75-100 de miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situatiei.