O adevarata feerie, spun arhitectii care au vazut planurile proiectului Apple. Uriasa cladire a multinationalei americane seamana mai degraba cu o nava spatiala abia aterizata in micul orasel din Santa Clara, California.

Noul sediu Apple va fi unul mare, modern si ecologic, iar schitele indica un cerc dominat de suprafete curbate. Ambitioasa constructie este programata sa inceapa anul viitor, pe un teren cumparat recent de la HP, dar finalizarea ar putea avea loc abia in 2015, conform junalistilor americani.

Impresionanta este si padurea care inconjoara extravaganta constructie. Mai mult de 6.000 de copaci vor „sta de veghe” inginerilor de la Apple. Potrivit celor de la Business Insider, reprezentantii Apple planuiesc ca 30% din campus sa fie acoperit de flori exotice.

Totodata, cele patru etaje vor fi acoperite integral din sticla, oferind deschidere si luminozitate celor 13.000 de corporatisti catre padurea stufoasa din jur. Interesant este faptul ca din exterior, uriasa constructie nu poate fi zarita, avand in vedere numarul mic de etaje (voluminoasa, dar nu inalta), dar mai ales zona verde in mijlocul careia va fi amplasata.

Etajele „navei spatiale” vor fi conectate prin zeci de pasarele. In centrul cladirii, angajatii Apple vor beneficia de o zona de restaurante.

Proiectul sediului central din Cupertino a fost prezentat de regretatul Steve Jobs consilierilor orasului. Intentia celui supranumit „Michelangelo al erei digitale”, era de a ridica cea mai buna cladire de birouri din lume.

Indraznet, inovativ, perfectionist, nebunesc, intuitiv, acestea ar fi doar cateva dintre "etichetele", pe care Jobs, seful Apple, le-a primit pentru strategiile ori simplele sale idei. Unele au scandalizat, altele au revolutionat, dar cert este ca Apple a fost desemnata ani la rand drept "Cea mai admirata companie din lume", dupa ce si-a dublat profitul fara de anul precendent.

Steve Jobs, omul care a revolutionat tehnologia la nivel global, a murit pe 5 octombrie, la varsta de 56 de ani, dupa o lunga lupta cu cancerul pancreatic.
 
Citeste si:

Cel mai invidiat loc de munca din lume. Cum arata noul sediul Google din Londra FOTO

Talentele nu-si mai doresc sa lucreze la Apple. Un alt start-up din Silicon Valley atrage IT-istii ca un magnet