Contractele "negre" care certifica fondarea si dizolvarea parteneriatului cu Apple au fost scoase la licitatie. Pretul de pornire: 100.000 - 150.000 de dolari. Surpriza a fost insa una mare marti, chiar si pentru casa Sotheby's, care a organizat licitatia. Cineva a platit 1.594.500 de dolari pentru trei foi.

Ronald Gerald Wayne (n. 17 mai 1934) a fondat Apple Computer Company impreuna cu Steve Jobs si Steve Wozniak, dar a renuntat dupa numai 11 zile la cota sa din noua companie pentru un pret foarte mic in zilele noastre.

In 1974, Steve Jobs a parasit Colegiul Reed si a obtinut o slujba la Atari. In timp ce lucra aici in ture de noapte l-a intalnit pe Ron Wayne, pe atunci in varsta de 41 de ani. Au pornit impreuna acest business care, la inceput, s-a dovedit a nu fi un succes.

Despre Wayne, Jobs a avut insa numai cuvinte de lauda: Lui Walter Isaacson, cel care i-a scris biografia, i-a spus: "Ron este un tip minunat.  El a inceput sa infiinteze companii. Nu am intalnit pe nimeni ca acest om".