Talentele nu-si mai doresc sa lucreze la Apple. Un alt start-up din Silicon Valley atrage IT-istii ca un magnet
Inginerii nu mai pun in topul angajatorilor preferati compania fondata de Steve Jobs, marturiseste unul dintre recrutorii de talente din Silicon Valley, intr-un interviu acordat Business Insider.
Intrebat ce start-up numara astazi cei mai buni angajati, head-hunterul citat de Business Insider afirma ca nicidecum companii populare precum Facebook, Twitter sau Zynga. El a mentionat Square, un start-up ce le permite micilor comercianti sa accepte utilizarea cardurilor de credit folosind un adaptor extern, atasat la iphone sau ipad. Vorbim, asadar, despre o companie de plati mobile.
Recrutorul, care a preferat sa-i fie pastrata identitatea, sustine ca nu lucreaza pentru cei de la Square si nici nu a angajat oameni pentru ei, insa stie ca, in prezent, firma face numeroase angajari.
Potrivit head-hunterului, Square procedeaza astfel din trei motive. Primul ar fi acela ca start-up-ul beneficiaza de o echipa profesionista de recrutare.
Al doilea tine de faptul ca fondatorul Jack Dorsey este un nume cunoscut in domeniul IT. Dorsey (35 de ani) este un inginer si om de afaceri popular in Statele Unite, creator al retelei de microblogging Twitter si fondator al business-ului Square. In 2008, el a fost inclus in topul MIT Technology Review, facand astfel parte din cei 35 de inovatori ai lumii, sub 35 de ani.
Al treilea motiv consta in inventia companiei (adaptorului extern), care a devenit tangibila, lucru care emotioneaza specialistii IT.
Recrutorul afirma insa ca Square greseste angajand atatia dezvoltatori de software, deoarece acestia ar putea deveni mult “prea non-conformisti”. O sursa din interiorul companiei s-a declarat amuzata de reactia head-hunterului, noteaza Business Insider.
Silicon Valley este partea sudica a zonei orasului San Francisco, California (SUA), cunoscuta sub numele de San Francisco Bay Area. Numele "poetic" provine de la concentratia mare de producatori si dezvoltatori de cipuri, dar a devenit si o metafora a concentrarii afacerilor in inalta tehnologie.
Citeste si:
Steve Jobs a avut din nou dreptate: Google se transforma in Microsoft