O firma romaneasca, numarul 1 in topul celor mai mari cresteri ale afacerilor din Europa Centrala
Compania de servicii turistice online Vola.ro s-a plasat pe locul 1 in ierahia Deloitte, datorita unei rate de crestere a veniturilor de 6.219% in ultimii cinci ani.
Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in baza ratei de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2006 – 2010).
Companiile candidate trebuie sa aiba proprietate tehnologica sau intelectuala care contribuie semnificativ la veniturile operationale; ori sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie. De asemenea, candidatii trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in ultimii cinci ani, sa aiba sediul în Europa Centrala, sa nu fie controlati de un investitor strategic si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.
„In primul rand, observam o polarizare a industriei locale de tehnologie, avand cate trei finaliste din Bucuresti, respectiv Cluj. De asemenea, rata medie de crestere a acestor companii este mai mare decat cea de anul trecut (1.630% fata de 1.093%) și semnificativ peste rata medie de creștere raportata la nivelul clasamentului în ansamblu (1.068%). Partial, aceasta performanta este determinata de debutul primei companii de Internet din Romania, care a avut o crestere importanta; pana acum, numai dezvoltatori de software au fost reprezentati in clasament”, spune Ahmed Hassan, lider al echipei specializate pe industriile Tehnologie, Media și Telecommunicații, Deloitte Balcani.
„Tinand cont de dinamica de la an la an, putem concluziona ca antreprenoriatul romanesc in tehnologie are un mare potetial in anii ce vor veni”, spune Alina Mirea, Director Audit in cadrul Deloitte Romania.
Cresterea medie a companiilor din clasament a ajuns la 1.068%, fata de 967%, anul trecut. Sunt opt tari reprezentate in clasament: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Romania, Serbia si Slovacia.
Polonia are cea mai buna reprezentare, cu 20 de companii, fiind urmata de Cehia (9), Ungaria și Romania (cu cate 6 companii fiecare);
Citeste si
Boc: Pericolul reintrarii in recesiune nu este complet inlaturat, este oricand posibil