Cum ar trebui sa arate si ce utilitati sa aiba gadgeturile care sa-i surprinda pe deja pretentiosii consumatori? Iata cateva idei care ar putea nu doar impresiona publicul, ci si facilita existenta umana.

Calcul paralel

Odata experiementata tehnologia care permite calculatoarelor sa proceseze problemele in mod simultan, aceasta se apropie tot mai mult de mijloacele de comunicare in masa, oferind perspectiva unor super-computere de dimensiunea unor telefoane mobile.

Procesoarele multicore si unitatile de procesare grafica dau senzatia unei puteri computerizate paralele, insa profesorul Kurt Keutzer, care planifica o asemenea lansare in laboratorul Berkeley Par din Statele Unite, sustine ca urmatorul pas in lumea virtuala reprezinta crearea softului ce va debloca intregul sau potential.

Senzori precisi

Cercetatorii de la Boeing au dezvoltat o noua linie de sateliti GPS, care nu doar ca te pot ghida prin oras, ci si te vor lasa sa navighezi pe holurile cladirilor companiilor.

Software-ul care va realiza profilul utilizatorilor

Oamenii de stiinta din Dartmouth au testat softurile care analizeaza sunetele din microfoanele smartphone-urilor pentru a identifica vocile, muzica, chiar si locurile pe care detinatorii telefoanelor le viziteaza.

Realitatea semigrupata

Programul care grupeaza datele GPS pentru identificarea locatiei unei persoane cu datele online ale mediului respectiv permit utilizatorilor smartphone-urilor sa vizualizeze numele strazilor, precum si alte informatii suprapuse, totul intr-o transmisiune live, in format video.

Noile interfete ale calculatoarelor

In timp ce sistemele de senzori de miscare precum Wii Remote sau Xbox Kinect sunt folosite in principal pentru jocuri, astfel de tehnologii vor fi valorificate pentru a le permite consumatorilor sa lucreze cu computerele in diverse alte moduri.

Holograme

Display-urile holografice si interactive sunt dezvoltate in acest moment de catre cerectatori, pentru a le permite oamenilor sa observe obiecte reale si virtuale, in formate 3D.

Masini semi-automate

Pot functiona pe cont propriu, cu indrumari umane limitate, si face o multime de sarcini mult mai usor. Totodata, masinile semi-automate vor putea reduce aportul uman, facilitand vietile utilizatorilor. 

Citeste si:

Geniul din mainile caruia Apple spera sa obtina miliarde de dolari. Este Comandor al Marii Britanii si ia lectii de la samurai

Unde se produce luxul. 3 tari la limita saraciei, sursa de inspiratie pentru obiecte scumpe de colectie FOTO