Multe firme din strainatate au deja angajati virtuali. Bancile elvetiene instaleaza astfel de tehnologii in casele clientilor importanti ca sa-i scuteasca de drumuri inutile, dar tehnologia este folosita si in Romania, in domeniul sanitar.

Viitorul comunicatiilor este video. Specialistii spun ca pana in 2015 traficul mobil de date va creste de 65 de ori. Dispozitivele, ca sa aiba succes, trebuie sa fie cat mai mici, usor de folosit, iar filmuletul trebuie sa apara cat mai repede pe Internet. In doar 60 de secunde clipul este incarcat pe un site.

Stam bine cu IT-ul! Apar tot mai multe gadget-uri romanesti

Iar studiile arata ca in cativa ani la nivel global 99% din comunicatiile de date vor fi transmisii video.

Ca sa va dati seama cat de mult a evoluat tehnologia ganditi-va ca NASA a avut nevoie de 10 ani si 25 de miliarde de dolari ca sa puna un om pe Luna, iar acum tehnologia necesara se regaseste intr-o tableta.

Firmele scot bani atat din vanzarea tehnologiei, cat si din comercializarea de soft-uri. Intr-un an au investit doua miliarde de dolari pentru a dezvolta 365.000 de aplicatii pentru tablete. Seful uneia dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din Romania a fost surprins de amploarea fenomenului dupa o scurta discutie cu nepoata sa.

Peste ocean tehnologia disponibila este chiar mai avansata. Televizoare si ferestre de Internet in oglinda de la baie sau in geamul de la dormitor care pot fi controlate printr-o simpla atingere de deget.