Chinezii vor sa repete in judetul Constanta "figura Jucu", adica mutarea inspirata a finlandezilor de la Nokia. Astfel, ei au nevoie ca de aer de un sediu in Uniune astfel incat celebrul "Made in China" scris pe produse sa se transforme in "Fabricat in Europa".

Fabrica va face 200.000 de telefoane pe an pentru piata locala si inca jumatate de milion pentru restul Europei. La 150 de euro bucata, numai aparatele vor aduce 100 de milioane de euro anual.

Au ales Constanta datorita pozitionarii strategice. Ramane de stabilit locul exact, undeva in afara orasului. Investitia initiala ar fi de 40 de milioane de euro. Sefii de la Bucuresti spun ca pot incepe lucrarile si luna viitoare daca primesc terenul. Intentioneaza sa angajeze 100 de muncitori romani pe care ii vor plati cu un salariu mediu de 2.000 de lei.

Huawei, focus pe Romania

Acum, si producatorul chinez de echipamente IT&C Huawei spune ca va deschide in Romania al patrulea centru de suport global, primele trei fiind localizate in China, India si Mexic.

Aici vor fi angajate 1.500 de persoana pana la finele lui 2014, din care 80% vor fi romani.

Anuntul a fost facut de directorul general al companiei Huawei Romania, Jeff Wang, in cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, potrivit unui comunicat Ministerului Comunicatiilor.

Infiintata in 1987, Huawei Technologies este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii IT&C la nivel global, cu venituri de peste 28 miliarde de dolari in 2010.

Compania este prezenta in peste 140 de tari si deserveste peste o treime din populatia globului prin produsele si solutiile implementate. Pe piata romaneasca, Huawei a intrat in anul 2004.

Citeste si

Vrei sa-ti cumperi masina noua? 5 modele care nu-si pierd valoarea in timp GALERIE FOTO

Inventii fara limita. Chinezii au copiat si Palatul Versailles GALERIE FOTO