Compania lui Steve Jobs a obtinut in instanta interzicerea temporara a vanzarilor tabletei Samsung Galaxy in tarile Uniunii Europene, cu exceptia Olandei, in 9 august. Anterior, Samsung a fost obligat sa-si amane lansarea celei mai noi tablete in Australia.

Oficialii Apple au declarat ca telefoanele mobile si tabletele Samsung din linia Galaxy au copiat iPhone-ul si iPad-ul si, in consecinta, au intentat procese companiei in Statele Unite, Australia si in alte tari. Nu sunt primele procese intentate de Apple, gigantul se judeca si cu Samsung, Motorola sau HTC.

Chiar si asa, sunt multi cei care spun ca o curte de justitie de Germania nu are drept de decizie asupra unui producator cu sediul in Korea, asa cum este Samsung. Decizia nu este definitiva, urmatorul termen de judecata fiind programat pe 25 august.

Paradoxul tehnologic: HTC acuza Apple

Al doilea mare producator de telefoane din Asia, HTC vrea sa blocheze importurile produselor Apple - iPhone, iPad si calculatoare Mac. Astfel, cei de la HTC sustin ca Apple a copiat trei tehnologii wireless.

Samsung si Apple s-au actionat in instanta recipoc in SUA, Germania, Japonia si Coreea de Sud de cand Apple a reactionat dur, in aprilie, pretinzand ca Samsung a copiat imaginea iPhone si iPad.

Paradoxal iPhone nu este un produs Apple. Cel putin, nu in intregime. Si asta pentru ca nici nu il ansambleaza si nici nu produce componentele telefonului. Aceste lucruri sunt in sarcina firmei taiwaneze Foxconn, care ansambleaza produsul intr-o fabrica din Shenzhen, China. Analistii au facut o lista a componentelor iPhone si supriza...rivalul de temut Samsung este responsabil pentru mai mult de o treime dintre acestea.

Citeste si

Bani albi pentru zile negre. Topul tarilor in care locuitorii economisesc cei mai multi bani

Infruntarea celor 4 titani IT. Cine va fi regele erei digitale