Indiferent de marca si de pret, toate tabletele momentului pot face trei lucruri importante in sala. Va pot ajuta sa cititi presa, emailul ori sa vedeti stirile. Ne puteti urmari si in direct. Eu cred ca va poate fi util si un antrenor personal. O aplicatie care va numara caloriile si va ajuta sa ramaneti pe traiectoria unui stil de viata sanatos.

Cea mai ieftina tableta romaneasca incepe de la 500 de lei si iti mai permite sa asculti muzica, sa vezi filme ori sa navighezi pe internet. Este recomandat sa eviti sa citesti cand alergi, spre exemplu, ca sa nu iti obosesti ochii.

Prins in febra antrenamentului s-ar putea sa exagerezi. De aceea e util un ceas care iti masoara pulsul si te avertizeaza cand depasesti limita.

Garmin Forerunner este cea mai noua intrare pe piata ceasurilor destepte, unde concureaza cu Suunto si Polar. Pe langa puls, iti masoara prin GPS si traseele de alergare prin parc, spre exemplu. O data invatat cu traseul, te va motiva sa iti depasesti recordul, fie ca e vorba de jogging sau bicicleta. Costa 1.200 de lei.

Pentru cei dependenti si de telefon, dar si de muzica, au aparut castile bluetooth stereo. Acestea, spre exemplu, sunt rezistente si la umezeala.

Plantronics BackBeat sunt o aparitie noua pe piata si ofera o autonomie de 7 ore de muzica sau apeluri telefonice. Concureaza puternic castile de la Nokia si SonyEricsson. Contin si un microfon suplimentar care te ajuta sa auzi ce se intampla in jurul tau cand opresti muzica, fara sa mai dai castile jos. Costa 260 de lei.

Iar pentru cei obisnuiti sa-si duca mobilul dincolo de limita, a aparut smartphone-ul rezistent nu doar la cazaturi, dar si la o baie, spre exemplu.

Samsung Galaxy Xcover ruleaza pe Android si este certificat IP67, adica rezista la socuri, apa, noroi si zapada. Se lanseaza in ianuarie si costa 1.100 de lei. Este ceva mai scump decat modele similare cum ar fi Huawei Discovery, care nu este insa un smartphone.