Siri a fost gandita sa te ajute mai ales cand te afli in miscare. Desi este spectaculoasa la prima vedere, are insa destule limitari. Nu stie decat engleza, germana si franceza vorbite suficient de clar. Dar trebuie sa recunoastem ca ajuta sa ai un telefon care iti vorbeste in loc sa iti ceara sa te uiti la ecran cand tu ar trebui sa te uiti inainte.

Siri de pe iPhone 4S stie sa porneasca muzica, sa scrie SMS-uri si e-mail-uri in engleza dupa care sa le si trimita contactelor din agenda, sa stabileasca intalniri si sa inregistreze alerte, sa arate adrese pe harta ori starea vremii. Mai da insa si rateuri cand nu intelege accentul ori intrebarea sau pur si simplu pentru ca nu stie tara.

"Siri, sa navigam spre Brasov" primeste raspunsul "George, nu pot sa caut locuri prin Romania".

Recunoasterea vocala a comenzilor nu este o noutate nici pe telefoanele cu Android. Samsung Galaxy Nexus ori Galaxy SII vin preechipate cu un set de comenzi care functioneaza la fel de... experimental.

Pe Android s-a angajat asistenta vocala si Iris. Vorbim despre un soft construit de o companie indiana. Iris pare insa mai degraba pusa pe glume.

In fine si BlackBerry a inceput sa ofere recunoastere vocala, insa, ca de obicei, canadienii vin greu din urma iar programele sunt inca greoaie.

Futurologii spun ca telefonul perfect ne va asculta gandurile si nu vocea.

In studioul Stirilor ProTV, George Buhnici i-a pus pe Mihai Dedu si Andreea Liptak fata in fata cu noua tehnologie a telefoanelor. Mihai a facut cunostinta cu Iris, iar Andreea cu Siri de pe noul iPhone4S.

Ambele telefoane vor fi disponibile pe piata de la noi incepand din noiembrie. Deocamdata primele bucati sunt disponibile pe cateva pagini de licitatii, insa fara factura si fara garantia producatorului. Cei care vor sa le cumpere cu acte in regula pot lansa precomenzi la cateva magazine online precum evomag.ro si emag.ro. Cel mai ieftin iPhone 4S va costa 3000 de lei. Galaxy Nexus tot cam pe acolo.