Intre statele unde pentru prima oara telefoanele cu sistem Android reprezinta peste 50% din vanzarile de aparate smartphone se numara Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania si Australia.

In Statele Unite, vanzarile mari de iphone au dus la o scadere de 6,8% a celor de telefoane cu sistemul Android. In Europa, in schimb, ponderea smartphone-urilor cu sistemul de operare al Google variaza de la 49,6% in Italia si 84,1% in Spania.

"Telefoanele cu sistemul Android ofera in prezent o platforma mai accesibila pentru cei care cumpara pentru prima oara un smartphone, principalele motive fiind pretul si functiile multimedia", a declarat Dominic Sunnebo, director la Kantar World Panel ComTech.

Datele arata ca, in majoritatea tarilor analizate, cumparatorii care prefera sistemul Android cheltuiesc sub 50 de lire sterline (63 euro) pentru un telefon nou.

Gama de telefoane cu sistem Android porneste de la modele scumpe precum Samsung Galaxy S3, care rivalizeaza cu iPhone, pana la modele chiar mai ieftine decat unele telefoane obisnuite cu functii.