Prin proiectul Google TV, compania americana incearca sa monetizeze succesul sistemului de operare Android pe un o piata foarte diferita de cea a gadget-urilor mobile, oferind televiziune prin internet, inclusiv acces la YouTube, direct pe televizoare, si posibilitatea de a rula aplicatii si jocuri

Sony a inclus functiile la anumite modele, iar Samsung se pregateste de asemenea sa lanseze un televizor compatibil.

Incercarea Google de a "cuceri sufrageria" a avut insa pana acum un succes limitat, din cauza continutului web greu de gasit pentru o astfel de platforma si sprijinului modest oferit de producatorii de hardware, transmite Reuters. 

Proiecte precum Google TV reprezinta o oportunitate de diversificare pentru producatorii de televizoare, care incearca sa gaseasca solutii pentru revigorarea pietei si a profiturilor prin combinarea televiziunii clasice cu internetul. 

La randul ei, compania Samsung a anuntat joi seara un profit record de 4,5 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru al anului trecut, rezultat preliminar care ar putea fi revizuit in urcare pana la raportul financiar final pentru perioada respectiva. 

Profitul Samsung a fost sustinut in principal de vanzarile in crestere puternica ale smartphone-urilor Galaxy, care au devenit principalul concurent al iphone-ului produs de Apple, desi sistemul Android echipeaza o gama variata de telefoane de la numerosi producatori, printre care Motorola, HTC, LG si Sony, informeaza Mediafax.

Samsung s-a aventurat relativ tarziu pe piata smartphone, in 2010, insa operatiunile de profil au devenit rapid principala sursa de profit a grupului sud-coreean.