Conexiunile gratuite sunt un pericol real pentru tot ce inseamna date personale. In materialul urmator, va aratam cum un individ rau-voitor va poate "dezbraca" de toate informatiile, pe care, fara sa stiti, le oferiti celor din jur.

Peste 10 milioane de romani folosesc internetul, iar un orasean din 7 isi verifica zilnic conturile de e-mail sau de Facebook. Cum in ziua de azi orice telefon mobil inteligent are si optiune de conectare la internet, hotspot-urile publice Wi-Fi au devenit din ce in ce mai numeroase.

Numai statul roman a infiintat in ultimii 4 ani peste 200, care sunt in acest moment in administrarea primariilor.

In Romania exista, insa, mai bine de un milion de "puncte" cu internet gratuit in parcurile, terasele, mall-urile, bibliotecile publice sau scolile din toata tara.

Foarte putini utilizatori isi pun insa problema sigurantei unei astfel de conexiuni.

Specialistii sustin ca astfel de retele sunt ca niste drumuri fara reguli de circulatie si fara indicatoare pe care orice om poate fi jefuit. Daca se conecteaza la e-mail sau face plati prin retelele publice, gratuite, isi arunca de fapt datele personale "in aer".

Ca sa stam insa fara griji, expertii ne recomanda sa nu lasam informatii importante in casuta de mail sau in contul de socializare, cand ne conectam gratuit, prin oras.