La Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor de la San Francisco Apple lanseaza computere Mac cu ecrane de inalta definitie, precum si aplicatii destinate iPhone si iPad.

Iar atunci cand Apple anunta ca lanseaza produse noi, toata industria de profil are motive de ingrijorare, pentru ca gigantul IT vine in permanenta cu inventii care usureaza viata clientilor, dar care lasa concurenta fara obiectul muncii.

Iata, de exemplu, ce aplicatii sau instrumente vor disparea sau vor fi puse in dificultate de noile produse Apple:

1. Google Maps Apple si-a dezvoltatat propriul sistem de cartografiere, care ofera si imagini tridimensionale. Are, de asemenea, un serviciu care ofera recenzii de restaurante si recomandari denumit Yelp.

2. Dispozitivele pentru CD La fel ca MacBook Air, MacBook Pro nu mai are prevazut un dispozitiv pentru CD/DVD. Apple va scoate la vanzare, insa, un astfel de dispozitiv care va putea fi atasat prin USB.

3. Iesirea pentru cablul de internet MacBook Pro nu este prevazut cu iesire pentru cablul de internet, in conditiile in care wireless-ul este viitorul.

4. Sistemele GPS pentru masini Noua aplicatie Apple Maps ofera informatii si despre traseele pe care vrei sa le parcurgi cu masina. In curand, producatorii auto vor monta in fiecare masina un buton care, apasat, va permite asistentei Siri sa ghideze soferul acolo unde are nevoie.

5. Programele anti-virus pentru Mac-uri Sistemul Gatekeeper va permite controlarea tuturor aplicatiilor si a continutului computerului, ceea ce va face aproape imposibila instalarea vreunui virus.