Oficialii Apple vor inaugura marti noul magazin al grupului, cel mai mare de pana acum. Grand Central Terminal Store va fi pozitionat in New York, in cel mai populat loc din lume, potrivit site-ului 9to5.com. Mai mult, super-magazinul gigantului IT este acoperit si tinut departe de ochii curiosilor, pana la prezentarea oficiala de astazi.

Potrivit celor de la 9to5.com, zeci de muncitori au trudit din greu pentru ca magazinul sa depaseasca asteptarile fanilor grupului american. Aproape 750.000 de persoane vor vizita zilnic cel mai mare magazin al Apple si mai mult de 1.000.000 in timpul sarbatorilor si vacantelor, estimeaza reprezentantii companiei. Peste 300 de angajati vor lucra in acest loc. In prezent, acestia sunt pregatiti in celelalte magazine Apple din New York.

Obiectivul celor de la Apple a fost acela de a-si lansa noul magazin in preajma sarbatorilor de iarna si vinerii negre (Black Friday), in vederea stimularii vanzarilor.

Black Friday este a doua zi dupa Ziua Recunostintei si marcheaza oficial deschiderea sezonului de cumparaturi de Craciun in SUA. In ziua aceasta, cei mai multi retaileri isi deschid magazinele in jurul orei 4 a.m. si ofera promotii speciale. Desi Black Friday nu reprezinta propriu-zis o sarbatoare, cele mai multe companii (care nu fac parte din sectorul de retail) le dau liber angajatilor. Din acest motiv, centrele comerciale sunt foarte aglomerate in aceasta zi, descrisa ca fiind cea mai aglomerata zi de shopping din SUA din 2005.

Profitul Apple a ajuns la 6,62 de miliarde de dolari sau 7,05 dolari pe actiuni in al patrulea trimestru fiscal, comparativ cu 4,31 de miliarde in intervalul anului trecut. Chiar si asa, rezultatele nu au atins estimarile analistilor de 7,31 de dolari pe actiune.

Apple a vandut 17,07 milioane de aparate iPhone, in trimestrul incheiat pe 24 septembrie, mai putin decat cele 20 de milioane de unitati estimate de analistii citati de Bloomberg. Si asta pe masura ce tot mai multi utilizatori au asteptat lansarea modelului iphone 4S. Rezultatele financiare nu s-au apropiat de ce credeau analistii, pentru prima data in ultimii sase ani, scrie Bloomberg.

Iar acest lucru inseamna ca multi potentiali clienti au asteptat lansarea noului model de telefon iPhone 4S si nu au cumparat modelele mai vechi Apple.

Sursa foto: Business Insider/MTA

Citeste si:

Internetul fara fir de la stat, o poveste europeana implementata in stil romanesc VIDEO

Sergey Brin, cofondatorul Google, a donat 500.000 dolari pentru functionarea Wikipedia