Tranzactiile private au ajutat Facebook sa valoreze, la ora actuala, peste 100 de miliarde de dolari.

"Facebook e deja un blue-chip si nici macar nu s-a listat", a declarat Kevin Landis, manager de portofoliu la fondul Firsthand Technology Value din San Jose.

Valoarea unei actiuni a ajuns pana la valoarea de 44 de dolari, in cadrul unei tranzactii private care a avut loc in luna februarie, fata de cotatiile din octombrie 2011, care se invarteau in jurul valorilor de 30-31 dolari. Facebook a fost evaluata la 103 miliarde de dolari.

Facebook va trebui sa obtina pana la cinci miliarde de dolari printr-o noua emisiune de actiuni spre sfarsitul anului, pentru a plati taxe pe profiturile inregistrate de conducere si angajati, in urma listarii la bursa, din pachetele de titluri primite, subliniaza cotidianul de business Financial Times.

Pachetele de actiuni restrictionate si optiunile de achizitionare a titlurilor companiei au o valoare de aproape 23 miliarde de dolari, potrivit documentelor depuse de Facebook la autoritatea pentru piata de capital din SUA. Suma depaseste intreaga valoare de piata a Yahoo! si reprezinta unul dintre cele mai mari profituri dupa ce boom-ul din sectorul IT la sfarsitul anilor '90 a atras invidia la nivel global asupra angajatilor din Silicon Valley, care puteau cumpara actiuni la companiile din domeniu.

Citeste si:

Si-a facut cont pe Facebook si acum are de munca. Internetul i-a oferit adapost unui barbat care traia pe strada VIDEO

Facebook salveaza euro. Cu cat contribuie reteaua lui Zuckerberg la economia UE