Primul logo Apple este greu de uitat. Nu pentru ca este unul extrem de ingenios, ci pentru este intruchiparea perfecta a unor tineri pasionati de tehnologie. Logo-ul din 1976 il infatisa pe Isaac Newton stand sub un copac cu un mar atent asezat deasupra capului sau.

Acesta a fost creat de co-fondatorul companiei Ronald Wayne care a renuntat la 10% din actiunile sale in cadrul companiei pentru 800 de dolari si la dreptul de a cere alte avantaje in viitor pentru alti 1.500 de dolari, potrivit minyanville.com.

Insa, complicatul logo nu a rezistat foarte mult. In 1977, Steve Jobs l-a angajat pe designerul Rob Janoff care a creat marul muscat in culorile curcubeului. Aceasta imagine a avut viata mai lunga, iar logo-ul a fost utilizat pana in 1998.

Cei de la instantshift.com scriu ca exista multe zvonuri cu privire la motivul pentru care Janoff a ales sa creeze aceasta imagine. Printre cele mai cunoscute sunt faptul ca imaginea aducea un lui Newton sau matematicianului Alan Turing. Acesta s-a sinucis muscand dintr-un mar injectat cu cianura si este considerat a fi “tatal calculatoarelor”.

Britanicul Jonathan Ive este cel care a schimbat logo-ul colorat cu unul monocromatic care este acum argintiu, in 1998.  Din 2006, el a ocupa functia de vicepresedinte al designului produselor Apple si a lucrat direct cu Jobs. Cunoscut ca fiind extrem de atent la detalii, Ive si-a petrecut o buna bucata de timp colaborand cu o fabrica de dulciuri, in timp ce lucra si la dezvoltarea primului look al iMac. Vizavi de proiectarea designului tabletei iPad 2, Ive si-ar fi gasit inspiratia din forjarea sabiilor japoneze de samurai.

Steve Jobs, omul care a revolutionat tehnologia la nivel global, a murit miercuri seara, la varsta de 56 de ani, dupa o lunga boala cu cancerul pancreatic. Fenomenul pe care l-a creat insa la nivel mondial, odata cu lansarea iGadgeturilor, va continua sa afecteze industria IT.

Poate ca Jobs nu va mai fi printre noi, fizic vorbind, dar produsele sale vor ramane in istorie. Si ce alta dovada de recunostinta i-ar putea aduce cei de la Apple decat prin transformarea logo-ului celei mai admirate companii din lume?

Citeste si

Germania vrea sa cumpere soarele Greciei