La ora 17.00 (joi, 02.00, ora Romaniei), la San Francisco, 20% din mesajele trimise pe Twitter contineau termenii "Steve Jobs", potrivit site-ului specializat Trendistic

Site-ul de microblogging era de altfel foarte greu accesibil in cursul serii, la New York si Washington.

Pe contul sau de Twitter, fostul guvernator al statului California Arnold Schwarzenegger scrie ca "Steve a trait in fiecare zi din viata sa visul californian si a schimbat lumea si pe noi toti ne-a inspirat". 

Actorul Ashton Kutcher a schimbat chiar fotografia profilului sau, pe care a inlocuit-o cu logo-ul Apple. 

Jurnalista franceza specializata pe retele de socializare Agnes Leglise reproduce, la randul sau, un citat atribuit lui Steve Jobs: "Daca traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima, intr-o zi vei avea cu siguranta dreptate". 

Pe Facebook, fondatorul retelei, Mark Zuckerberg, a lasat rapid un mesaj pe "peretele" sau: "Steve, multumesc ca ai fost un mentor si un prieten. Multumesc ca ai aratat ca ceea ce ai construit poate schimba lumea. Imi vei lipsi".

Dupa numai doua ore, 144.600 de persoane apreciau acest mesaj.  In plus, zeci de grupuri intitulate "RIP" ("Rest in peace", "Odihneste-te in pace") erau create pe Facebook la ora 1.30 GMT (4.30, ora Romaniei). Unul dintre ele avea deja 402 membri, iar un altul, intitulat "Odihneste-te in pace, ai facut lumea un loc mai bun", avea 400 de membri la sfarsitul serii.

Steve Jobs a murit. Geniul de la Apple a pierdut lupta cu cancerul, la 56 de ani. VIDEO

Colosii la vestea disparitiei lui Jobs. Obama: "Steve obisnuita sa spuna ca isi traieste fiecare zi din viata ca si cum ar fi fost ultima". Bill Gates: "Imi va fi foarte dor de el". VIDEO