China este o piata fierbinte pentru producatorii de tablete si telefoane, cu atat mai mult cu cat exista peste 900 de milioane de abonati de telefonie. Astfel, analistii spun ca printr-o alianta cu Baidu, care detine 80% din piata cautarilor online, Dell si-ar putea spori vanzarile de tablete, un segment care stagneaza deocamdata si chiar a inregistrat si un esec. Spre exemplu, tableta Dell Streak cu diagonala de 5 inci, un hibrid intre un smartphone si o tableta, a inregistrat vanzari mai mult decat dezamagitoare, iar producatorii au restras-o de la vanzare. In locul ei, Dell a lansat o versiune de 7 inci.

China, un teritoriu, inca, interzis chiar si pentru Apple

Analistii spun ca Dell vrea sa testeze piata din China, un teritoriu greu de cucerit chiar si pentru Apple. In schimb, Baidu este vedeta aici: este unul dintre cele mai cunoscute branduri. Asa ca un telefon sau o tableta cu numele motorului de cautare ar garanta succesul, spun analistii.

Pana acum, cei de la Dell au refuzat sa dea publicitatii data lansarii, insa ziarele locale scriu ca un produs comun al celor doua companii va aparea in noiembrie. Un purtator de cuvant al companiei americane a spus doar ca "Dell a incheiat un partneriat cu Baidu si ca are in portofoliu o tableta Streak de 5 inci".

Baidu a lansat recent o platforma pentru mobila, oferind totodata cateva indicatii despre cum ar putea arata si sistemul de operare al viitoarelor tablete si smartphone-uri. In China, motorul de cautare detine suprematia, iar pretul actiunilor a crescut cu 50% anul acesta, compania avand o valoare de piata de 50 de miliarde de dolari.

Pasi spre telecom

Luna trecuta, Google a cumparat Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari, miscare ce va face ca Google sa concureze acum cu alte 38 de companii producatoare de mobile care folosesc sistemul de operare Android.

Nu este pentru prima data cand Dell alege China pentru a-si lansa in premiera noi produse. In iunie, americanii au lasat aici cea mai noua tableta de 10 inci, inainte de o vinde in SUA si in Europa.

Vanzarile Dell in China au crescut cu 22% in primul trimestru si are deschise 10.000 de unitati de vanzare.

Citeste si

Presedintele Bancii Mondiale: O noua runda de recesiune este putin probabila, insa exista riscuri

Industriile cu cei mai fideli consumatori. In ce domeniu sa-ti deschizi o afacere si sa ai clientii asigurati