Daca ai o firma mica sau un ONG si ai nevoie de calculatoare noi, insa nu ai bani disponibili, poti apela la fonduri europene. De exemplu, poti beneficia de finantare prin programul pentru sprijinirea aceesului la internet si la serviciilor conexe demarat de Ministerul Comunicatiilor luni.

Cati bani poti lua

Valoarea maxima a finantarii este de 100.000 de lei, iar cea minima de 10.000 de lei. In total sunt disponibili pana la 64 de milioane de lei. Concret, acesti bani poti lua echipamente IT, de exemplu calculatoare sau imprimante.

Atentie insa! Fondurile de la UE nu acopera valoarea totala a proiectului. Astfel, daca ai un IMM, atunci trebuie sa fii pregatit sa asiguri 10% din valoarea acestuia. In schimb, in cazul ONG-urilor, confinantarea este 5%.

Chiar si asa, valoarea maxima a unui calculator pe care il poti cumpara cu bani de la UE nu poate depasi suma de 2.500 de lei. In cazul unui laptop, valoarea este de 3125 de lei. In ceea ce priveste partea de software, poti da maximum 762 de lei pentru o licenta de operare.

Cine este eligibil?

Pentru a putea aplica, nu trebuie sa mai fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice, inclusiv fonduri UE, in ultimele 36 de luni. Mai mult, nu te califica nici daca esti implicat in prezent intr-un alt proiect finantat din bani europeni.