Sectorul foto a fost singurul care a avut o evolutie pozitiva in comparatie cu acelasi trimestru al anului precedent, vanzarile pe acest segment inregistrand un avans de 2,5%.

In cazul electrocasnicelor mici( aspiratoare, aparate pentru bucatarie, uscatoare de par, etc), au fost inregistrate vanzari totale de 17 milioane de euro, in scadere cu 5,3% comparativ cu primele trei luni din 2009

Vanzarile de electronice( televizoare, DVD playere) si-au incetinit ritmul de scadere avut in 2009, de 7,6% comparativ cu trimestrul unu din anul trecut la 57 milioane euro.

Electrocasnicele mari( frigidere, masini de spalat, aragazuri) au inregistrat anul trecut, de la trimestru la trimestru, o evolutie echilibrata a vanzarilor, dar in primul trimestru din 2010 lucrurile au inceput sa se schimbe.  Astfel, piata a atins valoarea de doar 58 milioane euro, in scadere cu 13,1%.


 
Sectorul de telefonie mobila prezinta o tendinta descrescatoare in primul trimestru al anului 2010, de -34,7% si o cifra de afaceri totala de 42 milioane de euro.

"Acest lucru poate fi justificat prin declinul pretului mediu de achizitie pe piata pentru telefoanele mobile si printr-un nivel ridicat de subventionare de catre operatori", se spune in comunicat.

O situatie asemanatoare s-a inregistrat si pe sectorul IT care a incheiat primul trimestru cu o cifra de afaceri de 80 milioane euro, mai putin cu 38,2% fata de acelasi trimestru al anului trecut, piata de PC-uri fiind profund influentata de criza economica.