Cei de la Wall Street Journal scriu ca intelegerea a fost deja parafata, insa, nu este finala pentru ca Google mai are de indeplinit cateva conditii impuse de General Motors (GM). Dar, daca totul decurge conform planului, acesta este cel mai mare contract pentru serviciile cloud semnat de Google in cinci ani.

Mai mult, ar fi o mare lovitura de imagine pentru Microsoft. Si asta pentru ca firma vinde cu succes, in ultimii ani, servicii precum Lotus Notes, folosit de altfel si de GM.

La inceputul anului, Microsoft a pus in vanzare Office 365, care includea si o versiune cloud a Exchange, si care ajuta compania sa castige conturi importante, cand concureaza impotriva Google, dupa cum spune Steve Ballmer, seful gigantului.

GM are diverse cerinte care presupun in final un singur lucru - costuri cat mai mici pentru companie. Asa ca, nu ar fi de mirare faptul ca Google ar putea renunta la prevederile legate de Gmail, mai ales ca serviciile care nu presupun profit din reclame au reprezentat doar 385 de milioane de dolari din profitul obtinut in ultimul trimestru, mai putin de 4% din total.

In comparatie, Microsoft obtine un castig 3,7 miliarde de dolari din divizia de business.

Citeste si

Masini nevazute pe sosele. 8 prototipuri pe care producatorii auto le-au pastrat doar pentru ei GALERIE FOTO