Indiferent de pozitia vizata, experienta acumulata si numele companiilor pentru care ai lucrat, procesul de selectie este la fel de riguros, iar intrebarile si testele la fel de inedite.

Constantin, un cititor gandul din Chisinau stabilit in Bucuresti, a aplicat pentru un job la Google in urma cu sase luni. Chiar daca nu a fost angajat, a acceptat sa povesteasca experienta celor patru interviuri telefonice care au insumat aproape 200 de minute si a interviului final de 4 ore.

"Am aplicat printr-un site de la noi, era un post pe Marketing online si cautau pe cineva care sa stie limba rusa si inca o limba din Europa de Est, pentru un post in Wroclaw (Polonia). Eu cunosc romana, rusa si engleza, deci m-au sunat", isi incepe povestea Constantin (27 de ani).

Tanarul spune ca au urmat patru interviuri telefonice cu cei de la Google, fiecare cu o durata medie de 40 de minute. "Se discuta in general doua subiecte: de ce aplici la Google si ce te recomanda pe tine pentru acel post, care sunt atuurile tale. Daca treci de al patrulea interviu, Google te invita oficial la interviul final si iti platesc ei avionul dus-intors, plus cazarea si mancarea", spune tanarul.

El se numara printre norocosi, fiindca a fost chemat in Polonia. Invitatia l-a surprins, deoarece "cei de la resurse umane nu-ti dau niciun feedback, ei doar iti pun intrebari si, in functie de raspunsuri, te califici sau nu. Tu ca aplicant nu ai voie sa pui intrebari. In plus, exista clauze de confidentialitate foarte stricte, de-aia nu prea gasesti nicaieri informatii despre cum e sa te angajezi la Google".

"Sediul Google are facilitati la care nici nu visezi"

Constantin a fost chemat in Polonia, unde a stat exact 24 de ore. "Am ajuns seara la hotel, iar a doua zi dimineata, la 9, am avut interviul la sediul lor", spune tanarul.

Constantin a fost impresionat de conditiile in care lucreaza cei de la Google. "Este extrem de confortabil, are facilitati la care nici nu visezi: ceai, cafea, snacks-uri si bauturi carbogazoase la discretie pentru angajati, trei mese pe zi oferite de companie. Iar mancarea nu e deloc ieftina: spre exemplu, eu am mancat somon cu legume. Din ce mi-au explicat cei de acolo, compania vrea ca angajatii sa nu aiba nici cel mai mic disconfort si sa fii concentrat doar pe munca", povesteste barbatul.

Citeste mai multe pe www.gandul.info