Postul de director general a fost preluat in aprilie anul trecut de Larry Page, unul dintre fondatorii Google, scrie Mediafax.

Pachetul salarial al lui Schmidt include actiuni acordate de grup la incheierea, in aprilie, a unui mandat de zece ani in cea mai importanta pozitie din cadrul Google.

Schmidt a fost anul trecut de departe cel mai bine platit director la Google, castigand de peste patru ori mai mult fata de urmatorul clasat. Pe doi s-a situat directorul Google pentru afaceri, Nikesh Arora, cu un pachet salrial de 23,2 milioane de dolari, in urcare de la 22,6 milioane de dolari in anul anterior.

Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, au primit anul trecut salarii de cate un dolar, la fel ca in toti anii incepand din 2004. Incluzand si bonusuri de vacanta, cei doi au primit pachete salariale de cate 1.786 dolari. O mare parte a averii celor doi este insa legata de actiunile Google, noteaza Reuters.

Schmidt a contribuit la transformarea Google in cel mai mare motor de cautare online din lume, cu venituri de aproximativ 38 miliarde de dolari anul trecut.