In urma castigarii licitatiei organizate de Banca Comerciala Romana in toamna anului trecut, Romtelecom devine principalul furnizor al bancii pentru serviciile: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 600 de puncte de prezenta), telefonie IP (o solutie IPTel integrata cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotatie non-geografica).

In ceea ce priveste COSMOTE, compania va furniza telefonie mobila si internet pe telefonul mobil. Contractul presupune si integrarea de noi echipamente de comunicatii, avand in vedere ca Romtelecom are o pozitie unica pe piata romaneasca prin certificarile si calitatea de partener Gold al Cisco.

A fost o licitatie dificila, cu cerinte complexe, si ne bucuram ca am reusit sa venim cu cea mai potrivita solutie pentru Banca Comerciala Romana. Solutia oferita va moderniza actualele servicii de comunicatii de voce si date pentru BCR si va pregati terenul pentru cresteri semnificative ale productivitatii, cu posibilitatea de a integra si interactiona cu alte aplicatii cheie din cadrul institutiei”, directorul executiv comercial al Segmentului de  Business al Romtelecom, George Makowski.