"Romtelecom detine 30% din capitalul social al Cosmote Romania. Ministerul Comunicatiilor a propus grupului OTE (care controleaza ambii operatori, n.r.) fuziunea celor doua companii inainte de listarea actiunilor Romtelecom, situatie in care cota statului roman, care acum detine 45,99% din capital, se va diminua. Asteptam pozitia OTE cu privire la aceasta propunere", a spus Vreme.

Cosmote Romania este al treilea operator local de telefonie mobila, dupa Orange Romania si Vodafone Romania, iar Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicatii fixe.

Vreme a declarat, vineri, ca s-a intalnit cu reprezentantii mai multor banci de investitii, printre care Citibank, Goldman Sachs si Rothschild, si a avut discutii despre posibila listare pe piata de capital a actiunilor detinute de stat la Romtelecom.

"Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicatiilor a solicitat OTE prezentarea, pana la finele anului 2010, a unei oferte de cumparare a pachetului de actiuni detinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen. Pe de alta parte, ministerul a initiat demersuri pentru listarea pe bursa, proces care se face prin intermediul unui consulatant, respectiv o bancă de investitii", a afirmat Vreme.

Prevazuta initial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amanata pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pietele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat.