"Noile tarife, mai accesibile, vin in beneficiul clientilor nostri, incurajandu-i sa vorbeasca cu cei dragi de acasa mai relaxati, fara a mai fi preocupati de costurile de comunicare, atunci cand calatoresc. De asemenea, (...) am adaugat noi destinatii exotice in lista partenerilor de roaming", a declarat Oana Cristea, director Roaming&Interconnection in cadrul Cosmote Romania, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Potrivit operatorului, tarifele vor fi reduse cu 10% pentru toate apelurile din tarile Uniunii Europene (UE) si cu 22% pe cele primite in spatiul UE.

Astfel, toti clientii Cosmote, atat cei abonati cat si utilizatorii de cartela, vor beneficia de tarifele Roaming Avantaj de 0,39 euro/min (fara TVA) pentru apelurile initiate si de 0,15 euro/min (fara TVA) pentru apelurile primite in tarile din Uniunea Europeana.

"Indiferent daca sunt in vacanta sau intr-o calatorie de afaceri, clientii pot beneficia si de extraoptiunea Roaming Traveler, prin intermediul careia acestia pot folosi minutele nationale si internationale incluse in abonament pentru a vorbi atunci cand sunt in afara tarii", se precizeaza in comunicat.

In plus, incepand cu 1 iulie, primirea de mesaje in casuta vocala atunci cand utilizatorii se afla in roaming intr-o tara din Uniunea Europeana va fi inlocuita cu primirea unui SMS gratuit cu numarul de telefon al apelantului.

De asemenea, pentru un control mai bun al costurilor, traficul de date va fi suspendat la atingerea pragului de 25 MB (echivalentul a 50 euro, fara TVA), daca utilizatorii nu au anuntat in prealabil ca nu doresc sa opteze pentru aceasta restrictie.

Pe langa destinatiile traditionale, Cosmote Romania a introdus Cambodgia in grila de destinatii exotice, alaturi de El Salvador, Qatar, Andorra, Angola, San Marino, Noua Zeelanda, Honduras, Insulele Britanice Virgine, Maldive, Nepal, Papua Noua Guinee, Gabon, Panama, Jamaica, Insulele Caraibe si Insulele Jersey.

Abonatii operatorului pot utiliza serviciile de roaming in 163 de tari din intreaga lume, prin 366 de retele partenere, in timp ce utilizatorii de cartela in 156 de tari, prin intermediul a 269 de retele partenere.

Vodafone Romania a redus, din 11 iunie, cu procentaje cuprinse intre 10% si 20%, tarifele pentru apelurile efectuate si pentru apelurile primite in roaming in statele Uniunii Europene, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia, conform normelor Comisiei Europene.