In prezent, la Vodafone tarifele standard sunt de 0,39 euro/minut pentru apeluri efectuate si de 0,15 euro/minut pentru cele primite. Tarifele mentionate nu includ TVA.

"Clientii Vodafone Romania vor beneficia de noile tarife pentru apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) – Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia, incepand din 17 iunie", se arata intr-un comunicat al Vodafone Romania.

Pentru apelurile in roaming cu o durata mai mare, clientii Vodafone Romania au la dispozitie optiunea Vodafone Passport, prin care acestia pot vorbi la tarifele standard nationale, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel.

Vodafone Romania este al doilea operator local de telefonie mobila, cu 9,19 milioane de clienti la 31 martie.

Operatorul roman este parte a grupului britanic de telecomunicatii Vodafone.

In cazul Orange, optiunea Permis de vacanta poate fi activata atat de abonatii Orange, cat si de clientii PrePay, iar acestia primesc minute de voce, mesaje scrise si internet mobil la preturi avantajoase.

Permis de vacanta include 15 minute pentru convorbiri, 15 mesaje scrise si 1MB pentru internet pe mobil, valabile in Uniunea Europeana, Elvetia si Moldova, pentru doar 4,20 euro.

Optiunea poate fi folosita si in Croatia, SUA, Turcia sau China (exclusiv pentru abonati) cu 8,40 euro.

Cu Favourite Country, abonatii Orange isi pot alege o tara favorita pentru care primesc minute de roaming la preturi mai mici cu peste 40% fata de noile tarifele standard impuse de Uniunea Europeana. O

Optiunea Favourite Country contine 60 de minute in roaming cu doar 12,09 euro si este disponibila pentru oricare dintre tarile Uniunii Europene, Elvetia sau Moldova. Clientii care calatoresc in Israel sau Serbia isi pot activa optiunea Favourite Country si primesc 40 de minute pentru 32,25 euro.

Optiunile Permis de vacanta si Favourite Country pot fi activate de mai multe ori, in functie de necesitatile de consum ale clientilor. Astfel, prin activari succesive, minutele disponibile se cumuleaza si sunt valabile 30 de zile de la data ultimei activari.

Din 1 iulie 2011, Orange reduce tarifele standard pentru apelurile de voce, in conformitate cu prevederile Uniunii Europene.

Apelurile efectuate vor fi taxate cu 0,35 euro/minut, iar apelurile primite cu 0,11 euro/minut. Clientii Orange care isi vor activa din 15 iunie noile optiuni de voce in roaming vor beneficia deja din momentul activarii de tarife reduse la nivelul celor reglementate, pentru traficul realizat suplimentar.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul companiei sau in orice magazin Orange.