Din ce in ce mai multe scoli de teatru particulare se deschid in tara noastra, iar preturile pornesc de la 100 de lei pe luna. Merita sa incercati!

De exemplu, pe marea actrita Stela Popescu o puteti gasi la Pygmalion Art, dar nu in calitate de profesor, ci de evaluator. Daca sunteti talentat si aveti si noroc, poate ajungeti sa lucrati in piese impreuna! Cine stie?! Aveti aici datele concrete!

Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol sustin si ei ateliere de actorie de film si de televiziune si chiar recent s-au terminat inscrierile.

“Conceput intr-un mod mai putin traditional, proiectul este initiativa lui Bucur, care ii are ca asociati pe Papadopol si pe Boguta si porneste de la o idee sugerata de Radu Muntean acum cativa ani”, se arata in prezentarea proiectului.

Atelierul, care se bazeaza pe experienta celor trei actori, implicit pe rigorile si nuantele actoriei de film si de televiziune, presupune doua sesiuni a cate trei luni si a inceput deja din data de 29 martie.

Este impartit in doua sesiuni a cate trei luni, intre 29 martie – 28 iunie 2010, respectiv 20 septembrie – 20 decembrie 2010, iar cursantii vor forma trei grupe, a cate maximum 10 persoane, pentru a crea o atmosfera confortabila si o interactiune cat mai directa. Conditiile le aveti aici, iar cursul pe toate cele trei luni costa circa 1.500 de lei.

Mai sunt apoi si cursuri gratuite, daca nu aveti prea multi bani. Putetia avea norocul sa fie tinute chiar de mari maestri ai teatrului sau filmului romanesc. De exemplu, o serie de cursuri introductive in cinematografie, sustinute de personalitati, intre care regizorul Dan Pita sau chiar de profesorul Cristian Tudor Popescu, au loc, in perioada 21 martie - 25 aprilie, la Targu Mures si sunt gratuite.

Organizatorii cursurilor gratuite sunt Fundatia CineRemember si partenerii locali Cultura.Inmures.ro si Teatru 74. Cei interesati vor putea dobandi cunostinte in domeniul productiei, al regiei, al imaginii, al sunetului, al montajului, al scenaristicii, dar si al scenografiei de film.

Printre cei care vor sustine cursurile sunt profesorii Gheorghe Ceausu, Horea Murgu, Sorin Iliesiu, iar la cele de regie vor colabora lectorul universitar Ovidiu Georgescu si regizorul Dan Pita.

Daca v-ati decis sa va trimiteti copilul la astfel de cursuri, puteti incerca sa-l inscrieti la scoala de actorie unde preda Daniela Minoiu - actrita Teatrul Nottara, sefa de promotie a Academiei de Teatru si Film - sectia Actorie, absolventa a Seminarului Pedagogic Superior, Master in Dezvoltare Personala si Psihoterapie, sefa a Catedrei de Teatru - Mark Twain School, cu o experienta pedagogica de peste 12 ani.

Cursul are frecventa saptamanala, sedinta dureaza 90 de minute, iar taxa lunara este de 100 de lei.

Modulul de curs al TEEN MEDIA dureaza trei luni si la finalul cursului, fiecare grupa va sustine un spectacol pe scena unui teatru profesionist.

Oferta Teen Media este si pentru liceeni, dar si pentru adulti, iar cursurile costa intre 500 si 800 de lei. Mai multe detalii gasiti AICI!

Mai nou, TEEN MEDIA organizeaza si scoala de vara, daca vrei sa va petreceti timpul cu actorii de parte de Bucuresti. Echipa este formata din actori de la Teatrul National Bucuresti!

Daca tastati www.cursuri-dans-actorie.ro veti vedea ca aici cursurile sunt tinute tot de un actor - Dorin Eugen Ionescu, colaborator al Teatrului Nottara, cu o experienta pedagogica de sase ani. Taxa este lunara si este in valoare de 100 RON/luna, iar cursurile -  saptamanale.

Exista cursuri si in tara. De exemplu la Cluj. Vezi aici!