Actrita Maria Dinulescu a intrat in atentia publicului in anul 2003 cu filmul “Traffic” , cu unul dintre primele scurt metraje in care a jucat si care a castigat Palm D’ Or la Cannes. Pelicula care a adus-o inapoi la Cannes a fost “California Dreamin’ (endless) “, cu care a castigat premiul Un Certain Regard in anul 2007.

Pana acum, Maria Dinulescu a jucat in peste douazeci de scurt metraje, reclame si video clipuri. De asemenea, ea a jucat in cateva seriale de televiziune si in douasprezece lung metraje, iar in sapte dintre ele a avut rolul principal. Maria Dinulescu a lucrat cu regizori ca Radu MIhaileanu, Catalin Mitulescu si Cristian Nemescu, iar dintre partenerii ei de film se numara, printre altii, Rutger Hauer, Armand Assante si Anthony Delon.

Maria Dinulescu: Iti faci debutul atunci cand simti ca nu mai poti comunica altfel!

Care sunt calitatile absolut necesare ale unui tanar aspirant care vrea sa ajunga actor?
Maria Dinulescu: Cateva calitati nu strica, dar cat mai multe defecte il vor face foarte interesant si uman.

Ce ar trebui sa faca pentru a-si putea urma acest vis?
Maria Dinulescu: O mare calitate a unui actor de succes este aceea de a ramane om. Numai asa poti sa "castigi" memorie afectiva, care sa te ajute sa creezi personaje in care publicul sa se poata regasi. 

Cam la costuri sa se astepte daca vrea sa se pregateasca in acest sens si cat poate dura in termeni “minimi” si “maximi” ca sa fie pregatit?
Maria Dinulescu: Trebuie sa se simta pregatit din prima. Adica sa ii faca placere sa improvizeze, sa danseze, sa cante, sa adore reflectoarele si camera de filmat, iar toate astea sa se intample cu foarte multa usurinta. Astfel, nu o sa simta niciodata ca sacrifica ceva. Ar mai fi un mic detaliu... este nevoie de foarte multa rabdare si increderea ca ceea ce trebuie sa ii se intample, o sa fie numai spre bine lui.  

Cam la ce varsta ar trebui sa isi faca debutul?
Maria Dinulescu: Cand nu poate sa mai comunice altfel. 
 
Ce ar trebui sa nu faca, sa nu accepte pentru a deveni cunoscut?
Maria Dinulescu: Trebuie sa faca orice isi doreste, dar sa nu uite care sunt valorile general valabile in realitate. Intr-un final, traim intr-un sistem care ne exclude daca nu ramanem si parte a lui. Este de dorit un melanj intre ambitii, credinte si realitate. Daca nu, va fi fericit mai sigur dupa moarte. 

Cat poate sa castige minimum, daca - sa zicem - isi vede visul cu ochii?
Maria Dinulescu: Atat de mult, pentru cat lupta. Orice este posibil.  

Cam cate ore pe zi ar trebui sa se pregateasca pentru a fi un bun actor?
Maria Dinulescu: 24 din 24. Ca in orice profesie, cand esti pasionat nu respiri pentru altceva. In fiecare moment pe care il traiesti gasesti lucruri comune sau ajutatoare pentru profesia ta. Nu vad cum ar putea fi altfel. Depinde cat de departe vrei sa ajungi tu cu tine. 

Ce modele de urmat, din ce ar trebui sa-si culeaga inspiratia?
Maria Dinulescu: Radu Beligan, cartile lui Alexandru Paleologu, compozitoarea Livia Teodorescu-Cioconea, Corneliu Porumboiu, sportivii medaliati international... Din fiecare profesie sa isi aleaga varfurile. Pentru un actor este vital sa cunoasca informatii cat mai diverse si e bine ca primele persoane care iti fac cunostinta cu un nou domeniu, sa fie cei mai buni din acel mediu. Oamenii mari sunt mereu usor accesibili. As adauga totusi un lucru foarte important: sa mearga si la cateva cursuri ale unor profesori buni de la Teologie. E important sa nu uitam ca mai creativ, generos si mai puternic decat Dumnezeu nu este nimeni si, datorita iubirii pe care ne-o ofera, suntem astazi ferciti sa credem in noi insine. 

Radu Groza, manager al MUSIC MANAGEMENT: Sa ajungi vedeta este la fel ca in sport, trebuie sa ai capacitatea de a alege antrenorul potrivit!

Care sunt calitatile absolut necesare ale unui tanar aspirant care vrea sa ajunga solist sau actor?
Radu Groza: TALENT, SERIOZITATE, PERSEVERENTA!

Ce ar trebui sa faca, pentru a-si putea urma acest vis?
Radu Groza: Ca sa iti poti urma visul trebuie sa ai talent, sa crezi cu adevarat in acest lucru, iar daca iti spun si cei din jurul tau ca ai talent...

Cam la costuri sa se astepte daca vrea sa se pregateasca in acest sens si cat poate dura in termini minimi si maximi ca sa fie pregatit?
Radu Groza: E foarte greu de spus. Depinde de mai multi factori: de nivelul la care este, de personalitea fiecaruia, de foarte multe date...

Cam la ce varsta ar trebui sa isi faca debutul?
Radu Groza: Nu cred in tipare. Nu exista o varsta clara. La fel, depinde de ce cariera vrea sa construiasca. Trebuie sa urmeze pasii - talent, seriozitate, perseverenta si trebuie sa aiba capacitatea de a alege oamenii potriviti cu care sa colaboreze. Este la fel ca la un sport. Ai in fata un copil si daca e in legatura cu un antrenor bun il poate ajuta sa ajunga foarte departe.

Ce ar trebui sa nu faca, sa nu accepte pentru a deveni vedeta?
Radu Groza: COMPROMISURI! De orice natura!
 
Cat poate sa castige minimum, daca - sa zicem - isi vede visul cu ochii?
Radu Groza: Poate sa castige in asa fel incat sa traiasca decent .
 
Cam cate ore pe zi ar trebui sa se pregateasca pentru a fi un bun solist/actor?
Radu Groza: Minimum 5 ore pe zi. El hotaraste cat de serios, de perseverent, de motivat este!
 
Ce tinere vedete ar trebui sa-si aleaga drept modele de urmat?
Radu Groza: Acum repede ma gandesc la JUSTIN TIMBERLAKE, TAYLOR SWIFT...