"Orice nevoie de sustinere, din punct de vedere financiar, a tot ceea ce inseamna efort de recuperare a celor care sunt, din pacate, astazi, intr-o stare destul de critica, va fi suportata de catre stat, si exista astfel de resurse la bugetul de stat, fara niciun fel de discutie", a declarat ministrul Finantelor.

Teodorovici a raspuns astfel unei intrebari referitoare la declaratia profesorului doctor Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, potrivit caruia pentru ingrijirea unui pacient cu arsuri costurile variaza intre cateva sute de mii de euro si chiar un milion de euro.  

"Ceea ce poate ar trebui sa facem noi, pe viitor, este urmatorul lucru: de foarte multe ori ajungem in situatia sa actionam dupa un eveniment, ceea ce trebuie schimbat ca abordare. Trebuie sa invatam sa ajutam oamenii inainte ca ei sa ajunga intr-o anumita nevoie, si dupa aceea sa incepem sa discutam, sa vedem exact ceea ce putem face pentru ca, in primul rand, sunt suferintele pe care le cream sau au loc intr-un mod total nejustificat", a mentionat Eugen Teodorovici.

In opinia sa, una dintre lectiile care ar trebui invatate din ceea ce s-a intamplat in Bucuresti, in ultimele zile, este aceea ca autoritatile (Consilii Locale, Guvern etc) trebuie sa aduca modificari in prevederile legale pentru ca sunt probabil multe lacune in legislatia de profil. Astfel pot fi evitate asemenea evenimente, iar daca totusi astfel de accidente se produc se va sti cu exactitate ce trebuie facut mult mai rapid.  

In urma incendiului produs vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti, 31 de persoane au murit. Un numar de 136 de raniti se aflau internati luni la pranz in spitalele bucurestene.