Prin progamul START destinat tinerilor antreprenori, Agentia pentru Implementarea Proiectelor ai Programelor pentru IMM-uri sprijina infiintareaa de noi IMM-uri di dezvoltarea celor deja existente si are un buget pe 2011 de 10.000.000 de lei (circa 245.000 de euro).

Sunt vizati doar cei care nu au mai beneficiat de finantare in cadrul acestui program nici ca persoana fizica ai nici ca asociat, actionar, administrator intr-o societate comerciala care a primit ajutor financiar nerambursabil in cadrul acestui program in anii anteriori. In plus, solicitatii trebuie sa aiba studii medii sau superioare definitivate.

Citeste si Top 5 idei de business atipice care te pot face milionar FOTO

Cum inveti sa devii antreprenor?

Astfel, prin program, tinerii primesc pana la 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 de lei, iar contributia proprie este de 30%, in cazul in care beneficiarul nu are nevoie de un credit de la banca.

Solicitantii pot lua bani pentru cumpararea de calculatoare, programe software sau taxa de achizitionare a domeniului de internet, precum si softul pentru comertul online. In plus, finantarea acopera si achizitia de hale de productie si cladiri.

Inscrierea se face on-line pe site-ul  www.aippimm.ro, din 18 aprilie 2011 ora 10.00, pana in data de 22 aprilie 2011 ora 16.30.

Bani pentru femeile antreprenor

Bugetul programului reprezinta integral bani de la stat si totalizeaza 500.000 de lei, adica cicrca 121.000 de euro. Din acesti bani vor fi organizate cursuri pentru tinere, cu o durata de patru zile. Ca sa poti participa trebuie sa ai peste 18 ani si sa ai cel putin studii medii. Tot ce trebuie sa faci este sa completezi documentele postate pe site-ul insitutitiei.