"Asa cum am promis, lucrarile se vor termina conform termenului stabilit. In prezent este finalizata structura stadionului urmand sa inceapa lucrarile pentru montarea acoperisului. Totodata, au fost incepute si lucrarile de amenajare din jurul arenei, odata ce vremea va permite urmand sa fie pus gazonul", a spus Oprescu dupa vizita facuta, joi, la stadionul Lia Manoliu, pentru verificarea stadiului lucrarilor.

Potrivit edilului sef al Capitalei, inaugurarea oficiala a stadionului va fi facuta la inceputul lunii august 2011, prin organizarea meciului dintre echipele Romaniei si Argentinei.

"Dupa meci se vor mai organiza o serie de evenimente dupa care va urma finala Ligii Europa", a precizat Sorin Oprescu.

La stadionul Lia Manoliu a fost prezent, joi, si presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, acesta nefacand declaratii.

La inceputul lunii decembrie a fost montat si ultimul element metalic al stadionului pentru fixarea acoperisului, astfel incat, structura de rezistenta si cea metalica au fost finalizate. Scaunele au fost montate in proportie de 80%,
instalatiile si finisajele au fost executate in proportie de 60%, fiind inceputa montarea lojelor.

Valoarea investitiei la Stadionul National Lia Manoliu a fost suplimentata cu aproximativ 92 milioane de lei, in sedinta CGMB din 29 octombrie.

In hotararea de consiliu au fost incluse lucrarile de inlocuire a conductelor de apa si canal din zona adiacenta stadionului, refacerea carosabilului si inlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor.

In timpul unei vizite la stadion, in 26 octombrie, Sorin Oprescu a spus ca investitia va fi finalizata in mai 2011 cu resurse financiare ale municipalitatii, care a fost nevoita sa renunte la alte proiecte, in conditiile in care Guvernul nu si-a onorat obligatiile

Edilul general a sustinut ca Primaria Capitalei are bani pentru finalizarea investitiei pentru ca a renuntat la alte proiecte.