Potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul de licitatii publice e-licitatii.ro, municipalitatea a atribuit cel de-al doilea act aditional la contractul pentru modernizarea si reabilitarea Stadionului "Lia Manoliu" consultantului acestui proiect Asocierea SC Louis Berger & Louis Berger Group & Berger Devine Yaeger.

Potrivit anuntului, valoarea acestui contract este 600.000 de lei (aproximativ 150.000 de euro) fara TVA.

Directorul Directiei de Dezvoltare din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat ca acesta este cel de-al doilea act aditional incheiat la contractul initial privind Stadionul "Lia Manoliu".

El a precizat ca acest act aditional are in vedere suplimentarea lucrarilor care s-au executat si care nu au fost cuprinse in contractul initial, adica lucrarile de infrastructura a terenului care au aparut dupa inceperea constructiei, avand in vedere ridicarea panzei freatice, dar si lucrarile impuse de montarea cupolei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, in 24 august, dupa ce a vizitat Stadionul "Lia Manoliu", ca arena este finalizata 90%, fiind incepute lucrari la instalatii si finisaje, iar din septembrie vor incepe lucrarile de montaj ale acoperisului si cele de canalizare exterioara.

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna intai. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri.

Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va face simultan prin 94 cai de acces.