Urmatoarele lucrari care vor fi realizate sunt montarea instalatiei de nocturna si a statiei de sonorizare, a spus Sorin Oprescu, in timpul vizitei la santierul de la Stadionul "Lia Manoliu".

Edilul a spus ca in aceasta saptamana doreste sa discute cu constructorul cu privire la alte detalii si finisaje, cum ar fi montarea gazonului, cu instalatiile aferente.

Primarul general a spus ca, desi au fost probleme, investitia va fi finalizata la timp, conform calendarului stabilit, el subliniind ca sunt bani pentru aceasta.

"Ultimul element care mai ramane de executat il reprezinta montarea gazonului, cu instalatiile aferente. Acest lucru se va intampla in luna mai. In luna august, asa cum am promis, stadionul va fi gata. Indiferent de situatiile financiare existente in prezent, stadionul va fi finalizat la termen, iar primul meci, Romania - Argentina, va avea loc aici", spunea Sorin Oprescu, in 11 martie.

Consilierii municipali au votat, in 28 februarie, bugetul Primariei Capitalei pentru 2011, care va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard fata de cel din anul anterior, cand a fost de 5,6 miliarde de lei. Aproximativ 50 de modificari au fost aduse proiectului de buget, la propunerea consilierilor generali ai grupului PDL.

PRIMARIA BUCURESTI NEGOCIAZA CU U2 UN CONCERT IN SEPTEMBRIE, PE LIA MANOLIU!

In urma votarii acestor amendamente s-au redus sumele alocate lucrarilor Stadionului National, de la 382.857.000 lei la 147.857.000 lei. Primarul Sorin Oprescu declara atunci ca diminuarea bugetului alocat pentru lucrarile la Stadionul National ar putea pune in pericol finalizarea acestora si respectarea angajamentului luat de Romania de a organiza finala Europa League in mai 2012.

Pe Stadionul National ar urma sa se dispute, pe 10 august, partida Romania - Argentina.

Contractul privind organizarea meciului Romania - Argentina, din 10 august, a fost semnat, iar prima transa de bani a fost deja virata, declara, in ianuarie, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu.

"Vom organiza, pe data de 10 august, meciul Romania - Argentina. Contractul a fost deja semnat si prima transa de bani a fost deja virata, pentru a fi siguri ca in luna august jucatorii echipei nationale a Argentinei vor fi la Bucuresti", preciza atunci Ionut Lupescu.

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna intai. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspetii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulatiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmand a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va face simultan prin 94 de căi de acces.