Explozia de la Giulesti a deschis insa o cutie a pandorei. Internetul este plin de mesaje furioase ale celor care s-au simtit in primejdie in spital.

Neglijenta si lipsa de personal omoara. A demonstrat-o tragedia de la Giulesti. Dar oare cate cazuri Giulesti mai pot aparea?! Multe, sustin oficialii din sanatate, care admit acum ca mai mult de jumatate dintre spitalele din tara au nevoie de dotari si mai toate au nevoie de personal.

Specialistii de la Primarie par a fi pusi pe treaba. In Capitala verificarile au inceput la spitalul Malaxa, unde, la o prima vedere, totul este perfect.

La o a doua vedere se observa cabluri neizolate in spatele tomografului. Dar cui ii pasa?! Si daca astfel de probleme apar in Bucuresti, in tara situatia este neagra.

La Galati, spre exemplu, nu sunt piese de schimb pentru incubatoare. La maternitatea Drobeta Turnu Severin instrumentele se sterilizeaza in aparate care ar fi trebuit casate acum 15 ani.

Asadar, nu avem dotare pentru ca nu avem bani si stam cu posturile blocate pentru ca trebuie sa reducem cheltuielile, sustin managerii de spital. Presedintele este insa de alta parere: banii nu sunt o problema.

"Exista risipa si trebuie eliminata risipa din sistem", a declarat Traian Basescu, presedintele Romaniei.

Exista intr-adevar risipa, dar la fel de adevarat este faptul ca Romania are cea mai mica alocatie bugetara pentru sanatate din Europa, dupa Bulgaria.